Curtea de Apel Bucureşti a decis plasarea lui Adrian Sârbu în arest la domiciliu

de:
19 mai 2015
0 Afișari
Curtea de Apel Bucureşti a decis plasarea lui Adrian Sârbu în arest la domiciliu

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, marţi, înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, în cazul omului de afaceri Adrian Sârbu, cercetat în dosarul Mediafax. Astfel, Sârbu ar putea ieşi din spatele gratiilor. Decizia în acest caz nu este definitivă, scrie adevarul.ro.

Adrian Sârbu, acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare, a fost arestat preventiv, pe 3 februarie, dintr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti.

În motivarea deciziei, magistraţii CAB au arătat cum se sustrăgea mogulul de la plata taxelor către stat. Astfel, Adrian Sârbu, care controla societăţile din grupul Mediafax (SC Mediafax Group SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL) le-ar fi solicitat Lilianei Şerban, Roxanei Dorina Grigoruţă, Eugeniei Bălan, Sorin Dinu, Danielei Reghina Cozac, Rodicăi Crisbasan, Dragoş Chiş, Dianei Atanasiu şi Dragoş Eremia să elaboreze un sistem prin care să se sustragă de la plata către stat a taxelor şi impozitelor.

În acest sens, în schemă ar fi fost interpuse mai multe firme-fantomă, pentru derularea unor operaţiuni comerciale fictive în relaţia cu beneficiarii drepturilor de autor.

Procurorii au explicat că banii obţinuţi din evaziune erau folosiţi la plata unor bonusuri consistente. Principalul beneficiar al primelor ar fi fost chiar Adrian Sârbu. „Totodată, sistemul creat nu ar fi avut ca scop doar sustragerea de la plata către bugetul general consolidat al statului a taxelor si impozitelor, ci si utilizarea mai departe a sumelor de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în scopul plăţii de bonusuri pentru funcţiile de top ale societăţilor si in special pentru inculpatul Sîrbu Adrian”, se arată în decizia de arestare preventivă.

Cookies