Curtea de Apel București a anulat definitiv avizul de mediu pentru PUZ Sector 1. Nicușor Dan: Proiectul permitea dispariția a 600 de hectare de spațiu verde

16 ian. 2023
2070 Afișari
Curtea de Apel București a anulat definitiv avizul de mediu pentru PUZ Sector 1. Nicușor Dan: Proiectul permitea dispariția a 600 de hectare de spațiu verde
Curtea de Apel București a anulat definitiv avizul de mediu pentru PUZ Sector 1. Nicușor Dan: Proiectul permitea dispariția a 600 de hectare de spațiu verde. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Avizul de mediu pentru PUZ Sectorul 1 a fost anulat definitiv de Curtea de Apel București. Anunțul a fost făcut de Primarul General al Capitalei. Cele 6 PUZ-uri de sector prevedeau betonarea a 600 de hectare de spațiu verde, explică Nicușor Dan.

Planul urbanistic a fost inițiat de administrația condusă de Daniel Tudorache.

PUZ Sector 1, anulat definitiv de Curtea de Apel București

Curtea de Apel București a anulat definitiv avizul de mediu pentru proiectul PUZ Sector 1. Această acțiune a fost inițiată în anul 2019 de Fundația Eco-Civica și de Asociația Salvați Bucureștiul. La acea vreme, Nicușor Dan a fost unul dintre inițiatorii procesului, deținând funcția de vicepreședinte al Asociației Salvați Bucureștiul.

„Cele șase PUZ-uri de sector prevedeau dispariția a 600 hectare de spațiu verde (hartă atașată) constituind una dintre cele mai nocive decizii ale administrației PSD.”, spune Nicușor Dan într-o postare pe pagina de Facebook.

Primarul Capitalei spune că, în prezent, au fost anulate definitiv patru din cele șase PUZ-uri de sector, iar celelalte două au fost suspendate de instanță.

PUZ-ul pentru Sectorul 1 nu a fost aprobat în Consiliul General, dar o parte din avize au fost date.

În prezent, sectoarele Capitalei nu au în vigoare niciun Plan Urbanistic Zonal coordonator. În 2021, Consiliul General al Municipiului București a suspendat proiectele PUZ pentru Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5 și Sectorul 6. În 2022, Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunța că Tribunalul București a suspendat PUZ-urile coordonatoare pentru Sectorul 2, Sectorul 4 și Sectorul 5.

Realizarea noului PUG al Capitalei

La începutul anului 2023, Nicușor Dan a anunțat că s-a deblocat elaborarea noului Plan Urbanistic General (PUG), document vechi de peste 20 de ani. Primarul General a semnat împreună cu rectorul și prorectorul Universității de Arhitectură „Ion Mincu”, actul adițional pentru realizarea noului Planul Urbanistic General al Capitalei.

Cookies