Curtea de Apel București a amânat sentința pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu

16 feb. 2021
6581 Afișari
Curtea de Apel București a amânat sentința pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu

Curtea de Apel București a amânat sentința pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu în dosarul în care cele două sunt judecate pentru fapte de corupție.

Cele două ar putea afla în 2 martie sentinţa în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009 după ce Curtea de Apel București a amânat sentința pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu.

La ultimul termen de judecată, procurorul DNA a solicitat ca Elena Udrea şi Ioana Băsescu să fie condamnate la pedepse maxime pentru faptele comise, susţinând că infracţiunile de care sunt acuzate sunt grave, cerâd 12 ani de închisoare pentru Elena Udrea şi 15 ani pentru Ioana Băsescu.

Curtea de Apel București a amânat sentința pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu

„Toate faptele sunt în stare de concurs real. Vă rugăm să aplicaţi şi un spor de pedeapsă, în virtutea gravităţii faptelor comise prin prisma funcţiei deţinute şi a dispreţului total faţă de lege”, a spus procurorul cu referire la Elena Udrea.

Şi în cazul Ioanei Băsescu procurorul a cerut o pedeapsă spre maximul special prevăzut de lege, susţinând că în acest caz este nevoie de o pedeapsă exemplară, având în vedere că aceasta a comis fapta când tatăl ei, Traian Băsescu, era preşedintele României.

„Sunt nevinovată și am încercat să dovesc că acuzațiile sunt nedrepte și neprobate. Am fost prima și singura de după Ceaușescu care a investit în turismul romanesc”, a spus Elena Udrea.

Procurorii susţin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campanie.

Sursa foto: playtech.ro

Cookies