ARHIVA B365

Curtea de Apel București: Becali, dator statului cu 3,5 milioane de euro

Suma pe care Gigi Becali o are de platit a fost stabilita de Fisc din 2010, insa actualul deputat a incercat sa convinga justitia sa o micsoreze.

Gigi Becali este unul dintre primii vanzatori de pamanturi de anvergura din tara verificati de fisc. Controlul ANAF a inceput in decembrie 2009 si s-a terminat cateva luni mai tarziu.

Inspectorii au constat ca timp de 5 ani, intre 2004 si 2008, Gigi Becali a vandut 53 de terenuri, unele mostenite personal, altele cumparate sub forma drepturilor litigoase si ar fi castigat peste 200 de milioane de euro.

Este si motivul pentru care la finalul controlului, fiscul i-a impus sa achite la buget peste 6 milioane de lei TVA aferent acestor tranzactii si peste 8 milioane de lei majorari de intarziere. Ceea ce insumeaza circa 3 milioane si jumatate de euro, scrie realitatea.net.

Gigi Becali a contestat actul ANAF la Curtea de Apel, cerand sa fie scutit de plata TVA-ului pentru multe dintre aceste tranzactii, insa instanta a decis in urma cu putin timp ca cererea lui este neintemeiata si a respins-o ca atare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button