ARHIVA B365

Curtea de Apel a suspendat hotărârea UNBR privind încetarea calităţii de avocat al lui Doru Boştină

Decizia Curţii este cu posibilitate de recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

Hotărârea UNBR a fost contestată pe motiv, printre altele, că decizia din luna iunie a Consiliul este lovită de nulitate absolută, fiind emisă în temeiul unor prevederi legale şi statutare abrogate expres, iar contestatia ce a stat la baza emiterii deciziei Consiliului UNBR a fost formulată cu depăşirea competenţelor preşedintelui UNBR şi încălcarea prevederilor Legii privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Reprezentanţii casei de avocatură nu au dorit să comenteze informaţia.

În luna agust, Consliul Baroului Bucureşti a anunţat că avocatul Doru Cătălin Boştină va fi radiat din taboul avocaţilor Baroului după ce a fost condamnat definitiv la trei luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri şi uz de fals.

Consiliul Baroului Bucureşti a luat act atunci de decizia din 29 iunie a Consliului Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR) prin care s-a constatat încetarea calităţii de avocat a lui Doru Cătălin Boştină.

Avocatul Doru Cătălin Boştină a fost condamnat pe 31 martie 2011 de Curtea de Apel Bucureşti la trei luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, dar acesta a contestat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Instanţa supremă a respins ca nefondat recursul avocatului Doru Boştină, în iulie 2011, iar decizia a rămas definitivă.

Doru Boştină a formulat o cerere de revizuire la Curtea de Apel Bucureşti.

De asemenea, avocatul a cerut Curţii de Apel Bucureşti suspendare deciziei UNBR.

Casa de avocatură „Boştină şi Asociaţii” anunţa pe 30 iunie că Doru Boştină, managing partner al casei de avocatură până la acea dată, va lucra ca director de dezvoltare al societăţii, iar poziţia de managing partner va fi preluată de Gheorghe Boştină, tatăl acestuia. Schimbarea a intrat în vigoare în aceeaşi zi.

„După ce am reuşit ca în ultimii doi ani să ne clasăm pe primul loc în topul caselor de avocatură după veniturile realizate şi analizând rezultatele financiare ale primului semestru, am ajuns la concluzia că este vital să mă dedic în exclusivitate eforturilor de dezvoltare ale companiei şi să renunţ la activitatea avocaţială propriu-zisă. Am alcătuit un task-force al cărui scop va fi de a explora căile de expansiune pe piaţa avocaturii şi de a găsi cele mai oportune modalităţi de a face faţă atât concurenţei, cât şi noilor condiţii ale economiei româneşti”, afirma atunci Doru Boştină.

Tatăl lui, Gheorghe Boştină, în vârstă de 64 ani, este avocat cu o cariera juridică de peste 40 de ani, membru al Baroului Bucureşti, se arăta în comunicatul casei de avocatură.

„Este, fără îndoială, o onoare şi o provocare pentru mine să conduc o echipă atât de numeroasă din poziţia de managing partner, însă echipa noastră s-a sudat de-a lungul multor ani, acumulând expertiza necesară pentru a putea aborda orice fel de proiecte, indiferent de mărima sau complexitatea lor”, afirma Gheorghe Boştină, noul managing partner.

Casa de avocatură „Boştină şi Asociaţii” a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 16,98 milioane euro, având 18 avocaţi partneri şi peste 130 de avocati colaboratori şi consultanţi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button