Curtea Ateneului Român are becuri noi. A fost modernizat sistestemul de iluminare și au fost montați stâlpi noi. Să tot fie alegeri!

23 mai 2024
376 afișări
Curtea Ateneului Român are becuri noi. A fost modernizat sistestemul de iluminare și au fost montați stâlpi noi. Să tot fie alegeri!
Curtea Ateneului Român are becuri noi. A fost modernizat sistestemul de iluminare și au fost montați stâlpi noi. Să tot fie alegeri! | Sursă foto: CMIPB - Facebook

Compania Municipală Iluminat Public București a realizat recent lucrări extinse de modernizare a sistemului de iluminare public din curtea Ateneului Român.

Se modernizează sistemul de iluminare din curtea Ateneului

Mai multe intervenții de reabiliare a sistemeleor de iluminat au avut loc în curtea Ateneului, conform CMIPB:

Continuăm să schimbăm în bine aspectul Capitalei! Compania Municipală Iluminat Public București SRL a efectuat ample lucrări de modernizare a Sistemului de iluminat public din curtea Ateneului Român.
Printre lucrările efectuate se numără instalarea de stâlpi de iluminat noi, din oțel, cu o înălțime de 4 metri, care înlocuiesc stâlpii vechi, ce și-au depășit durata de viață.

Pentru a asigura un iluminat eficient și modern, corpurile de iluminat vechi, echipate cu lămpi cu vapori de sodiu, au fost înlocuite cu unele noi, dotate cu tehnologie LED de ultimă generație.

Aceste noi corpuri de iluminat îmbunătățesc calitatea iluminatului, contribuie la economisirea energiei și reduc impactul asupra mediului.

De asemenea, au fost realizate lucrări de reparații la proiectoarele din curtea Ateneului Român, care iluminează fațada clădirii de la distanță.

Puțin și despre povestea Ateneului

Cu siguranță, Ateneul Român este una dintre cele mai frumoase clădiri din București. La început, clădirea a fost ridicată pe ceea ce era odată o mahala, mai exact unde fusese fundația unui grajd.

Prima societate care a purtat numele de „Ateneul Român” a apărut la Iași, printre membrii fondatori numărându-se Mihail Kogălniceanu, Petre Suciu, Ștefan Micle sau V.A. Urechia.

Ateneul a fost realizat de arhitectul francez Albert Galeron, care cu doar câțiva ani în urmă realizase pe Calea Victoriei sediul Băncii Naționale a României.

Povestea monumentului emblematic din inima Bucureștiului se încadrează, cu siguranță printre numeroasele povești de la finalul secolului XIX care definesc dorința românilor de a realiza o Capitală modernă, europeană, aliniată la marile orașe din occident.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies