Prima sesiune din 2012 a Cursului de scenaristică First Draft începe pe 21 februarie

de:
23 ian. 2012
1 Afișari
Prima sesiune din 2012 a Cursului de scenaristică First Draft începe pe 21 februarie

Cursul este interactiv, fiecare dintre participanţi putând să aibă în portofoliu, la finalul celor 8 săptămâni, un prim scenariu de scurt metraj. Fiecare curs durează două ore şi este compus din discuţii aplicate şi vizionări de filme. Însă workshop-ul înseamnă mai mult decât cele două ore de curs, petrecute alături de traineri în fiecare săptămână. Participanţii primesc teme specifice dupa fiecare curs şi, până la viitoarea întâlnire, ei sunt indrumaţi on-line în vederea perfecţionării tehnicilor de viitori scenarişti.

Cursul este susţinut de Ana Agopian (scenarist), Oana Răsuceanu (scenarist) şi Iulia Rugină (regizor de film). Cea de-a şaptea sesiune a atelierului First Draft va începe pe 21 februarie, de la ora 19:00 şi va continua în fiecare marţi, timp de 8 săptămâni. Numărul maxim de participanţi la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 1.000 lei, respectiv 800 lei (pentru elevi şi studenţi).

Cei interesaţi se pot înscrie la adresa [email protected] până la data de 17 februarie. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină au semnat impreună mai multe scenarii de scurt şi mediu metraj, printre care Bună Cristina! Pa Cristina, Vineri in jur de 11,Captivi de Crăciun – filme prezentate şi premiate în numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, precum Clermont-Ferrand, Cottbus, Oberhausen, Munchen, Ludwigsburg, TIFF şi altele, Tabasco şi scurt metrajul de animaţie Skugos.Primul scenariu de lung metraj semnat de cele trei, Breaking News se află acum în pre-producţie. Scenariile celor trei au participat la importante workshop-uri de dezvoltare de scenariu, precum: Sources 2, Graz 2008, Nipkow Programm (Berlin, 2008) şi Scripteast (2009, având sesiunile de dezvoltare în Sterdyn, Polonia, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes). In perioada 2009 – 2011, Ana, Iulia şi Oana au fost preparatori universitari în cadrul U.N.A.T.C-ului, Catedra de scenaristică a Facultaţii de Film. Ana Agopian continuă să predea scenaristică la U.N.A.T.C şi în prezent.

Mai multe detalii despre First Draft  pe site-ul www.controln.ro, pe e-mail la adresa [email protected] sau la telefon 0721 969 639

Cookies