Cursuri ilsc.ro pentru a învață o limba străină, chiar și la bătrânețe! (P)

26 oct. 2021
29 Afișari
Cursuri ilsc.ro pentru a învață o limba străină, chiar și la bătrânețe! (P)

De câte ori nu am auzit pe cei din jur, odată trecuți de o anumită vârstă că “la vârsta ta ar trebui să îți vezi de treaba”. Acest lucru se referă la diverse activități pe care persoanele trecute de 50-60 de ani ar dori să le facă și nu sunt lăsate de “gură lumii”. Printre aceste activități se numără și învățarea unei limbi străine. 

Se spune că un câine bătrân nu poate învăța trucuri noi…deși în unele situații poate fi adevărat, în unele activități nu se aplică acest lucru. De fapt, există și numeroase studii în acest sens.

Limbile străine sunt un țel pentru foarte multe persoane. Încă de mici, copiii sunt încurajați să învețe limbi străine, în special limba engleză, dar și alte limbi de circulație internațională precum franceza, germana, spaniola. Însă, odată ajunși la o vârstă mai înaintată, se tem să facă acest lucru.

Mai mult, adesea se tem de cei care vorbesc mai multe limbi cu ușurință și care pot înțelege cu o naturalețe impresionantă programe străine sau, mai mult, de cei care pot începe o conversație cu cineva pe care noi nu-l înțelegem. Dar aceste lucruri nu trebuie să vă descurajeze. Trebuie să spunem nu numai că învățarea unei noi limbi este posibilă la o vârstă înaintată, dar este bună chiar și pentru sănătatea creierului. Vedeti aici cele mai bune cursuri ilsc.ro in acest sens.

După cum probabil știți deja, creierul nostru este că restul corpului nostru: îmbătrânește și, dacă nu suntem atenți, putem pierde importante “părți” din el mai repede decât ar trebui. Dar nu intrați în panică! Ca și în restul corpului nostru, putem încetini îmbătrânirea și ne putem asigura că avem mintea ageră chiar și la bătrânețe. Învățarea unei limbi este una dintre modalitățile posibile de a ne antrena creierul și a avea mintea mereu tânăra.

Într-adevăr, creierul este că un mușchi și cu cât îl folosim mai mult, cu atât funcționează mai bine. Asta înseamnă că, cu cât facem mai multe activități care necesită mult efort asupra creierului nostru, cu atât mai bine. În mod ideal, ne antrenăm creierele cât mai mult posibil, folosind cât mai multe abilități.

Învățarea unei limbi noi este foarte solicitantă pentru creierul nostru, este ca și cum ar trebui să facă gimnastică. Creierul și memoria trebuie să se adapteze la o pronunție nouă, trebuie să-și amintească cuvinte noi și trebuie să aplice concepte teoretice (cum ar fi gramatica) pentru a crea propoziții noi. Acest set de exerciții sunt ideale pentru a menține mintea și creierul sănătos.

La urma urmei, când învățăm o limbă nouă, începem de la zero, învățăm o nouă gramatică, cuvinte noi, uneori chiar trebuie să învățăm să citim din nou! Toate acestea sunt o mare provocare pentru noi, dar mai presus de toate un spectacol excelent pentru creierul nostru. Și cea mai bună parte este că această învățare poate fi nesfârșită! Există întotdeauna cuvinte noi de învățat, noi modalități de a folosi limba pentru a descoperi și mai multe exerciții pentru creier! Fiecare dintre acești pași poate părea dificil, dar veți descoperi că cu cât învățați mai mult, cu atât va fi mai ușor și cu atât vă veți putea mândri că ați ajuns la un final excepțional.

În plus, când învățați o limbă nouă, descoperiți o cultură cu totul nouă, și nu este doar o corvoadă de a vă antrena mintea, ci și o oportunitate excelentă de a descoperi un univers întreg la care altfel nu ați fi avut acces. Când începeți să învățați o limbă, aveți acces la muzică, cărți, filme și seriale pe care nu le-ați fi cunoscut niciodată dacă nu cunoașteți limba respectivă. Deci, dacă descoperiți că nu mai aveți nimic de citit sau de ascultat, atunci nimic nu se compară cu un limbaj nou care să vă deschidă o lume nouă.

De asemenea, a cunoaște o limbă nouă, chiar și la o vârstă înaintată, înseamnă a avea și mai multe șanse de socializare. Multe persoane, după o anumită vârstă rămân singure din diverse motive. Socializarea este extrem de bună pentru a ne menține sănătoși și cu o poftă de viață extraordinară. Prin cunoașterea unei limbi străine, șansele noastre de socializare sunt mult mai mari.

Acum, toată lumea are internet și un telefon mai performant. Gândiți-vă că prin rețelele de socializare puteți cunoaște cât mai multe persoane din diverse țări. Puteți să vă înscrieți în grupuri cu diverse hobby-uri și pasiuni, ce au o acoperire internațională și să cunoașteți oameni interesanți. Puteți împărtăși idei, puteți vorbi despre cărți și artă sau alte subiecte de interes. În plus, pentru persoanele singure, socializarea poate fi chiar o șansă la o nouă viață sentimentală.

Există multe cupluri care s-au format datorită internetului. Puteți cunoaște persoane din alte țări care vă pot împlini viață personală. Nu vă veți mai simți singur.

Așadar, o limba străină poate fi de ajutor în multiple cazuri și situații. Cursurile de la ilsc.ro sunt pentru toată lumea. Părinți, copii, bunici și firme pot să participe la aceste cursuri, fără probleme și, datorită profesorilor de top, învățarea unei limbi străine va fi mai ușoară ca niciodată!

Poate că unora dintre voi le este teamă că ați trecut de vârsta de a învăța o nouă limbă? La urmă urmei, nu există o vârstă după care să nu poți învăța cu adevărat o limbă nouă? Ei bine, nu. Atâta timp cât poți respiră, poți învăța o nouă limbă! Știința ne-a arătat că nu există o barieră de vârstă și că puteți învăța o limbă indiferent de vârstă.

Cookies