Cursuri gratuite și ateliere tematice pentru elevii din Sectorul 1 al Capitalei. Proiectul „Educație și viitor pentru toți” a fost votat în unanimitate de Consiliul Local

01 nov. 2022
110 Afișari
Cursuri gratuite și ateliere tematice pentru elevii din Sectorul 1 al Capitalei. Proiectul „Educație și viitor pentru toți” a fost votat în unanimitate de Consiliul Local
Cursuri gratuite și ateliere tematice pentru elevii din Sectorul 1 al Capitalei. Proiectul „Educație și viitor pentru toți” a fost votat în unanimitate de Consiliul Local / sursă foto: Facebook-PS1

Clotilde Armand anunță că elevii din Sectorul 1 vor beneficia de cursuri săptămânale gratuite și de ateliere tematice ce vor avea loc în „Săptămâna Verde” și „Săptămâna Altfel”. Proiect de hotărâre a fost votat, în unanimitate, în cadrul ședinței de marți a Consiliul Local.

Cursuri gratuite și ateliere tematice pentru elevii din Sectorul 1 al Capitalei

Consiliul Local al Sectorului 1 a votat astăzi proiectul „Educație și viitor pentru toți”. Acesta prevede finanțarea pentru sute de ateliere tematice ce vor fi organizare în “Săptămâna Verde” și în „Săptămâna Altfel”.

Atelierele vor fi disponibile pentru toți elevii din școlile primare, gimnaziale, licee și școli profesionale. Pe lângă acestea, primarul Clotilde Armand a anunțat că elevii din ciclul primar vor beneficia următoarele:

  • Cursuri de limbi străine – două ședințe pe săptămână,
  • Cursuri de activități sportive – o ședință pe săptămână.

Preșcolarii vor avea și ei parte de activități extrașcolare gratuite

De asemenea, edilul Sectorului 1 a anunțat că vor fi asigurate fonduri și pentru participarea preșcolarilor la diferite cursuri educative. Preșcolarii din grupa mică vor avea două cursuri la care vor putea lua parte. Este vorba despre:

  • Cursuri de limbi străine – două ședințe pe săptămână,
  • Cursuri de dezvoltare personală sau curs pentru dezvoltarea motricității (la alegere) – o ședință

În ceea ce privește copii care fac parte din grupele mijlocii și mari, aceștia vor putea lua parte la câte trei cursuri extrașcolare. Este vorba despre următoarele:

  • Cursuri de limbi străine – câte două ședințe pe săptămână,
  • Cursuri de dezvoltare personală sau cursuri pentru dezvoltarea motricității – o ședință pe săptămână,
  • Activități sportive –  câte două ședințe pe săptămână.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că administrația pe care o conduce va continua să inițieze și implementeze proiecte esențiale pentru comunitate locală.

Tot în cadrul aceste ședințe, a fost aprobată o rectificare bugetară. Astfel că, 40 de milioane de lei vor fi alocați pentru unitățile de învățământ din Sectorul 1 (grădinițe, școli gimnaziale și licee). Aceste fonduri au fost solicitate de către respectivelor unități și au fost aprobate anterior de către PS1.

Cookies