În București, la Nod Makerspace, se organizează cursuri gratuite pentru 350 de participanți. Programul Solidarity FabLab oferă posibilitatea celor interesați să învețe prelucrarea lemnului, croitorie, design, botanic și electronică, cursuri de Arduino, prelucrare metal și tehnici de operare laser.
De asemenea, programul include și sesiuni de consiliere și descoperire vocațională, dar și module de integrare în piața muncii.
Anul acesta, Nod Makerspace, în parteneriat cu Fundația Orange România, continuă programul ambițios pentru dezvoltarea profesională a aproape 350 de persoane vulnerabile.
În programul Solidarity FabLab, cursanții vor beneficia de o serie diversificată de formări: de la prelucrarea lemnului, croitorie, design botanic și electronică, la cursuri de Arduino, prelucrare metal și tehnici de operare laser.
Totodată, cursanții vor beneficia de sesiuni de consiliere și descoperire vocațională și module de integrare în piața muncii, menite să sporească angajabilitatea.
Participanții vor avea ocazia să-și dezvolte competențele tehnice și creative, vor lucra pe proiecte aplicate și vor învăța abilități esențiale pentru piața muncii actuală.
De la crearea mobilierului personalizat și designul de spații interioare și exterioare care să încorporeze elemente naturale, la realizarea de proiecte electronice interactive și finisarea profesională a obiectelor cu ajutorul laserului, cursurile sunt concepute pentru a răspunde nevoilor concrete ale sectorului de muncă.
De asemenea, la cursurile de croitorie, cursanții vor învăța design vestimentar și cum să realizeze îmbrăcăminte personalizată, vor aborda tendințele actuale ale modei sustenabile.
Modulele de prelucrare a metalului vor oferi competențe fundamentale în lucrul cu diferite metale, deschizând astfel noi orizonturi în domeniile artizanatului și designului industrial. Aceste adăugiri extind spectrul abilităților practice acoperite de program, asigurând o pregătire completă și diversificată pentru participanți.
Pe lângă abilitățile tehnice, programul pune un accent deosebit pe dezvoltarea competențelor de viață precum colaborarea, comunicarea efectivă, gândirea critică și capacitatea de a rezolva probleme complexe. Scopul este de a pregăti cursanții nu doar pentru piața muncii, ci și pentru o participare activă și conștientă în societate, transmit reprezentanții Nod Makerspace.
Programul Solidarity FabLab se angajează să promoveze egalitatea de gen și incluziunea: are stabilit un obiectiv de minim 30% participare feminină și încurajează accesul egal la educație și oportunități profesionale persoanelor cu abilități practice reduse, tinerilor NEETS (șomeri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani).
Prin mentorat și cursuri dedicate, programul își propune să împuternicească toți cursanții să-și găsească un loc de muncă împlinitor sau să urmeze învățământul superior, încurajând în același timp pasiunea pentru învățarea continuă și carierele creative.
AICI găsiți mai multe detalii și informații despre program și înscrieri.
Te-ar mai putea interesa și: 8 semne electorale că, în București, în curând chiar o să fugă câinii cu covrigi în coadă