SMART CITY

Cursuri gratuite de formare organizate de Primăria Sectorului 2

La finalul cursului, mâine, duminică, 14 iulie 2013, la ora 15.00, într-un cadru festiv, ce va avea loc la Sala „I. L. Caragiale” de la etajul 3 al Primăriei Sectorului 2, edilul Neculai Onţanu le va înmâna diplomele de absolvire celor 60 de tineri.

Iniţiativa face parte din strategia Primăriei Sectorului 2 în domeniul politicilor de tineret care sunt menite să corespundă standardelor bunei practici la nivel european. Administraţia publică locală a sectorului 2 s-a angajat să investească în tineri într-o manieră coerentă şi constantă, creând condiţiile necesare pentru dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor de exprimare, comunicare, dialogare, negociere şi luare a deciziilor.

Membrii Parlamentului Local al Tinerilor Sector 2, împreună cu membrii Guvernului Local al Tinerilor Sector 2 sunt implicaţi astfel, de către administraţia publică locală a Sectorului 2, în multiple proiecte de dezvoltare locală, în domenii de interese precum cel educaţional, social, ştiinţific, de protejare a mediului, cultural, sportiv, urmărind prin toate acestea creşterea participării tinerilor la identificarea şi soluţionarea problemelor proprii, precum şi cele ale comunităţii în care sunt integraţi.

La doar 16 ani, Daniela Gâlcă a fost aleasă în cea mai înaltă funcţie de conducere a Parlamentului Local al Tinerilor Sector 2, echivalentă celei de primar. Detalii găsiţi aici. 

Totodată, membrii celor două structuri de tineret, graţie creativităţii şi spiritului lor novator, propun şi derulează o serie de proiecte de interes pentru comunitatea sectorului 2, motiv pentru care sunt necesare cursuri de formare predate de specialişti în domeniu.

În cadrul festivităţii de deschidere a cursurilor, Primarul Neculai Onţanu s-a adresat celor două instituţii ale tinerilor din Sectorul 2 spunând că întâlnirea cu nouă serie de tineri parlamentari şi guvernanţi este o dovadă de necontestat a faptului că învăţământul din Sectorul 2 este unul de performanţă şi a menţionat că elevii sunt, de la an la an, mai serioşi şi mai dornici să se implice în multiple proiecte administrative. „Prin aceste cursuri, dorim să-i învăţăm pe tineri să devină lideri, să înveţe să-şi asume responsabilităţi, să exerseze practici administrative la nivel local şi naţional, să le creăm oportunităţi deosebite pentru formarea lor profesională. Participând la aceste proiecte, se vor forma pentru viitoarea lor carieră,îinvăţând încă de pe băncile şcolii să fie responsabili de ceea ce fac, să fie hotărâţi, să fie adevăraţi lideri, conducători de proiecte şi programe. Aceste proiecte au drept scop educarea tinerilor liceeni în domenii pe care şcoala şi familia nu le pot atinge, să fie o completare a educaţiei pe care au primit-o în familie şi la şcoală”. 

În finalul cuvântului său, edilul Onţanu le-a urat succes tinerilor parlamentari şi miniştrii în parcurgerea cursului „Management de proiect. Redactarea proiectelor”, instrument care îi va ajuta la realizarea celor mai importante programe destinate tinerilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button