Cursuri de dezvoltare a competențelor digitale, pentru profesorii din Sectorul 5 (P)

31 iul. 2021
52 Afișari
Cursuri de dezvoltare a competențelor digitale, pentru profesorii din Sectorul 5 (P)

Cursuri de dezvoltare a competențelor digitale, pentru profesorii din învăţământul preuniversitar de stat din Sectorul 5.

Cursuri de dezvoltare a competențelor digitale, pentru profesorii din Sectorul 5.

Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache” şi Direcţia Generală Învăţământ, Cultură şi Sport, acordă vouchere educaţionale profesorilor din învăţământul preuniversitar de stat din Sectorul 5 al Capitalei.

Cursuri de dezvoltare a competențelor digitale, pentru profesorii din Sectorul 5

Scopul acestor vouchere educaționale pentru profesorii din învățământul preuniversitar de stat din Sectorul 5, este acela de a achiziționa cursuri de dezvoltare a competenţelor digitale pentru utilizarea metodelor şi platformelor digitale.

Fiecare profesor poate beneficia de un voucher în valoare de 1.000 de lei și este oferit gratuit, din bugetul local al Sectorului 5.

Obiectivul programului este participarea profesorilor la cursuri în vederea pregătirii acestora pentru activitățile următoare:

  • susţinerea cursurilor online;
  • operarea în sistemele de digitalizare în evaluarea competenţelor elevilor;
  • folosirea platformelor educaţionale şi a instrumentelor de evaluare online.

1200 de profesori au depus cerere pentru proiect

Proiectul este planificat să se desfășoare pe parcursul anului bugetar 2021. 1200 de cadre didactice din Sectorul 5 au depus cerere pentru acest proiect.

Cursurile sunt programate să se desfășoare în intervalul iulie – noiembrie al anului 2021, la centrele de formare profesională acreditate de către Ministerul Educaţiei.

Lista completă a furnizorilor şi a Centrelor de formare profesională care acceptă Vouchere educaţionale poate fi găsită pe site-ul Centrului Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, AICI.

„Sunt bucuros că putem avea această posibilitate de a veni în sprijinul dascălilor noștri, pentru ca procesul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții. Așa cum am mai spus, educația este o prioritate pentru instituția pe care o conduc și pun întotdeauna pe primul loc copiii”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Amintim că, Primăria Sectorului 5 a anunțat debutul programului „Zece pentru Sectorul 5!”. Programul are ca scop formarea tinerilor dornici să realizeze un stagiu de internship pe perioada verii, timp de două luni.

Tinerii care vor aplica pentru stagiul de practică vor avea parte de experiențe de lucru reale, iar prin intermediul acestora vor putea să învețe cum funcționează administrația publică.

Cookies