Cursuri de chineză, arabă, spaniolă, turcă şi franceză la centrele after school din Sectorul 4

Cursuri de chineză, arabă, spaniolă, turcă şi franceză la centrele after school din Sectorul 4

După cum susţine conducerea administraţiei locale, fiecare centru after school are o capacitate de cazare de 40 de locuri unde, elevii din clasele I-VIII pot să-şi facă temele sub supravegherea profesorilor, să ia masa, să doarmă şi să înveţe inclusiv limbi străine precum chineza, araba, spaniola, turca şi franceza, fără să plătească nimic.

Lecţiile vor fi asigurate de profesori recomandaţi de ambasadele ţărilor străine la Bucureşti. „Suntem în discuţii cu cinci ambasade astfel încât elevii să înveţe altă limbă străină decât engleza. Am solicitat ajutorul ambasadelor din China, Arabia Saudită, Spania, Franţa şi Turcia şi, de la 15 septembrie 2011, o să dăm drumul la cursuri”, a anunţat marţi primarul Cristian Popescu Piedone cu prilejul inaugurării primei şcoli cu program prelungit „Vasile Voiculescu” din apropierea Pieţei Reşiţa.

Acesta a adăugat că prioritate la distribuţia locurilor în centrele after school vor avea copiii care provin din familii cu venituri mici sau ai căror părinţi lucrează mai mult de zece ore pe zi astfel încât nu se pot ocupa personal de educaţia lor. Repartizarea va fi făcută de profesorii şcolilor în incinta cărora funcţionează centrele after school.

„Pot spune că s-a deschis cutia pandorei întrucât avem foarte multe solicitări venite din partea părinţilor. Însă noi nu putem construi decât acolo unde avem în administrare terenul care să fie liber de orice sarcini. Mă bucur că am putut face, dintr-un buget foarte văduvit, foarte sărac, toate acestea”, a explicat Piedone.

Cele cinci corpuri de clădire pentru centrele after school au fost executate în termen de şase luni, lucrările fiind realizate de firma Delat ACM Construct, câştigătoare împreună cu alte companii a mai multor licitaţii de întreţinere a străzilor din Capitală  organizate de Administraţia Străzilor Bucureşti. Fiecare clădire are o suprafaţă de aproximativ 320 de metri pătraţi, fiind dotată cu dormitoare pentru băieţi şi fete, săli de curs şi bucătărie.

Primarul Sectorului 4 a adăugat că până în vara anului 2012 intenţionează să dea în folosinţă gratuită 15 astfel de after school-uri.