Cursă Tarom din București spre Cluj, întoarsă din drum din cauza condițiilor meteo. A revenit pe Otopeni

17 nov. 2021
91 Afișari
Cursă Tarom din București spre Cluj, întoarsă din drum din cauza condițiilor meteo. A revenit pe Otopeni
Cursă Tarom din București spre Cluj, întoarsă din drum din cauza condițiilor meteo. A revenit pe Otopeni. sursa foto: Wikipedia

O cursă Tarom din București spre Cluj a fost întoarsă din drum miercuri din cauza condițiilor meteo. Aeronava a revenit pe Otopeni după ce timp de jumătate de oră a încercat să aterizeze pe aeroportul din Cluj.

O aeronavă a companiei Tarom care efectua un zbor miercuri dimineața de la București la Cluj-Napoca a fost întors din drum din cauza ceții dense de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. Mai mult, pe aeroportul din Transilvania a avut loc azi un exercițiu ISU cu privire la un posibil accident aviatic.

Avion Tarom, întors din drum din cauza ceții foarte dense

Cursa Tarom 641, cu 106 pasageri pasageri la bord, care urma să ajungă la Cluj la ora 7.35, a fost întoarsă din drum. Avionul a ajuns la destinație, dar nu a reușit să aterizeze din cauza ceții foarte dense.

Aeronava, un Boeing 737 seria 700, a efectuat o serie de proceduri de ”holding” în apropierea aeroportului Avram Iancu din Cluj Napoca, vreo jumătate de oră, în speranța ameliorării situației meteo, însă nu a putut ateriza, transmite G4media.

Cod galben de ceață în județul Cluj

Condițiile meteo neprielnice au fost transmise și de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) care a emis, miercuri dimineață, un cod galben de ceață valabil până la ora 11:00.

Exercițiu ISU pe aerportul din Cluj

Un avion de tip Airbus s-a rupt în două şi a luat foc la aterizare, acesta a fost scenariul pentru un exercițiu ISU de pe Aeroportul din Cluj. Salvatorii au trebuit să facă față unei situații teribile în care 25 de pasageri din cei 100 care se aflau la bordul aeronavei au murit, iar alţi 75 au fost grav răniţi.

„La fiecare doi ani Aeroportul Internațional Cuj Napoca are obligația de a organiza un asemenea execițiu de mare amploare împreună cu toate forţele și structurile care gestionează un asemenea tip de risc”, a anunțat Moldovan Ion, inspectorul şef şi ISU Cluj, pentru Antena 3.

La acest exercițiu au participat sute de pompieri, poliţişti, jandarmi şi medici care au ajuns la locul tragediei inventate pentru a oferi ajutor de urgenţă victimelor accidentului aviatic din scenariu. Se pare că exerciţiul s-a încheiat cu succes.

Autoritățile spun că scopul acestuia a fost acela de a verifica cât de repede este aplicat Planul roşu de Urgenţă în cazul unui accident grav de aviație în județul Cluj.

Cookies