Cursa pasajelor din jurul Capitalei. Berceni, Oltenița, Drajna și Pallady sunt, teoretic, aproape gata. Când va fi inaugurat fiecare

08 mart. 2023
532 afișări
Cursa pasajelor din jurul Capitalei. Berceni, Oltenița, Drajna și Pallady sunt, teoretic, aproape gata. Când va fi inaugurat fiecare
Imagine: Pasajul Theodor Pallady / București. Sursa foto: Captură YouTube/ Ionut Ivasca

În jurul Capitalei se lucrează de zor pe șantiere, iar 3 pasaje construite de CNAIR se califică în cursa pentru inaugurare în 2023: Care va fi primul dat în trafic? Pasajele de la Berceni, Popești-Leordeni de pe Centura Capitalei și Podul de la Drajna (peste linia de tren București – Constanța) au ajuns la stadii de execuție cuprinse între 76 și 80%. Aproape de inaugurare este și Pasajul Pallady, construit de PS3 (firmă proprie) la intrarea pe A2.

Cursa pasajelor din jurul Capitalei pentru inaugurare în 2023

Dintre cele trei pasaje din jurul Capitalei ale CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), în stadiul cel mai avansat de execuție este Pasajul Berceni, de pe Centura București Sud. Compania de Drumuri raportează un stadiu fizic de 80%, iar constructorul Trameco (Selina) ar trebuie să termine construcția în aprilie 2023, cu un an mai târziu față de termenul inițial, potrivit economedia.ro.

Conform sursei citate, pentru Pasajul Popești-Leordeni (Oltenița) CNAIR raportează un stadiu fizic de execuție de 76%, iar termenul de finalizare al constructorului Itinera Spa este aprilie 2023, cu un an mai târziu față de termenul inițial. Aflat la intersecția Centurii București cu DN4, acesta este cel mai dificil pasaj în lucru atât de pe Centură, cât și din România.

Lucrările sunt în grafic pentru Pasajul de la Drajna peste linia de tren București – Constanța: 78%. Sunt șanse ca antreprenorul Arcada să finalizeze construcția înainte de termen, vara acestui an. Aici mai sunt de asfaltat doar drumurile de legătură și urmează să fie făcute lucrările specifice de siguranță rutieră. Astfel, ar putea fi primul inaugurat în 2023.

Raducu P Drum a publicat imagini recente pe contul său de YouTube cu Pasajul de la Drajna:

Construit de Primăria Sectorului 3 cu firma proprie Algorithm, lucrările de la șantierul pentru Pasajul de la Pallady avansează pe zi ce trece. Lucrările au demarat în aprilie 2022, iar PS3 promite ca va fi dat în trafic înainte de sezonul estival. Al doilea pod de pe Pallady este cel de la Teclu.

Ionu Ivasca a publicat imagini pe contul său de YouTube cu Pasajul de la Pallady:

Cookies