Cursă cu mașini electrice la Romexpo în luna Mai

10 apr. 2021
72 Afișari
Cursă cu mașini electrice la Romexpo în luna Mai

Cursă cu mașini electrice la Romexpo în luna Mai. Prima cursă eco Grand Prix cu mașini electrice va avea loc pe 8 – 9 Mai 2021 la Romexpo, în București.

Cursă cu mașini electrice la Romexpo în luna Mai. Competiția eco organizată la București a fost denumită Super Slalom, prin urmare participanții vor face slalom cu mașinile electrice.

Organizatorii au decis ca anul acesta să aibă loc doar 5 curse eco în loc de cele 12 curse planificate inițial. O cursă urma să aibă loc în Republica Cehă pentru prima dată, dar a fost anulată din cauza pandemiei, scrie evmarket.ro.

Competiția Super Slalom București ar putea fi adăugată în calendarul ecoGP în viitor. Aceasta poate fi urmărită online pe live.ecograndprix.com.

Evenimentul de la București nu este o cursă de anduranță de 24 de ore, ci o competiție a abilităților de a conduce.

Pentru participare, fiecare șofer va plăti o taxă de 100 de euro. În cazul anulării evenimentului, taxa va fi rambursată.

Pentru eveniment, casca este obligatory, iar vârsta șoferului trebuie să fie peste 16 ani.

La Super Slalom București, mașinile electrice vor parcurge 1 km contra cronometru în incinta Romexpo.

Ziua de antrenament va fi sâmbăta 8 Mai 2021, iar duminică 9 Mai va fi un tur cronometrat și două curse de concurs. Participanții pot concura singuri sau ca echipă de 5 piloți, informează newsbucuresti.ro.

Fiecare pilot primește propriile puncte independent în ce echipă conduce. Câștigătorii sunt cei care au condus cea mai rapidă tură. Șoferii au nevoie de Licența DMSB C sau de o Licență corespunzătoare a Asociațiilor naționale Motorsport.

Cookies