ARHIVA B365

CURS VALUTAR BNR LUNI, 9 MARTIE 2015.Un nou MAXIM ISTORIC pentru dolar.CURS BNR EURO-LEU,FRANC-LEU

CURS BNR AZI, LUNI, 9 MARTIE 2015. BNR a afişat, luni, un nou maxim istoric pentru dolar. Referinţa BNR pentru dolar a urcat luni, 9 martie, la 4,0779 lei/dolar, în creştere cu 0,0288 lei faţă de cotaţia de vineri.

Dolarul american a continuat să crească, pe piaţa interbancară, luni dimineaţă, când se situa în jurul valorii de 4,09 lei.

Cursul oficial al BNR pentru euro a fost stabilit la 4,4439 lei/euro, în uşoară creştere, cu 0,0037 lei faţă de cursul afişat vineri. Francul elveţian a urcat la 4,1481 lei/franc elveţian, cu 0,0024 lei mai mult faţă de cotaţia de vineri.

CURS BNR AZI. În ultima perioadă, dolarul s-a apreciat puternic în faţa monedei europene. Euro a atins noi minime istorice în raport cu moneda americană: 1,1007 – minimul ultimilor 11 ani şi jumătate. Joi, Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că va lansa în 9 martie noul său program de relaxare cantitativă (QE), în valoare de 1.100 miliarde de euro, menit să redreseze economia zonei euro şi să evite riscul unei spirale deflaţioniste.

CURS VALUTAR BNR. Aprecierea dolarului va duce la creşterea preţurilor produselor importate din afara Uniunii Europene, în special electronicele (telefoanele, tabletele, televizoarele, laptopurile) şi creşterea preţurilor produselor petroliere ale căror cotaţii sunt stabilite în dolari.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button