ARHIVA B365

CURS VALUTAR AZI, 9 MARTIE: Dolarul se menţine în creştere pe piaţa interbancară

CURS BNR 9 MARTIE: Dolarul începe săptămâna în forţă şi rămâne peste pragul de 4 lei. Mai precis 4,09 lei. Vineri, BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,04 lei, un record absolut pentru moneda americană în faţa leului. Dolarul s-a apreciat puternic şi în faţa monedei europene, notează romaniatv.net.

CURS BNR AZI 9 MARTIE: Euro a făcut un mic pas în spate şi în această dimineaţă a ajuns la 4,43 foarte aproape de cursul anunţat vineri de banca centrală: 4,44 lei. De altfel, moneda europeană a evoluat toată săptămâna trecută în palierul 4,44 lei – 4,45 lei, fără variaţii spectaculoase.

CURS VALUTAR BNR AZI, 9 MARTIE: Veşti proaste şi pentru datornicii în franci. Francul elveţian creşte în această dimineață pe piața interbancară până la 4,15 lei. Vineri cursul anunţat de BNR a fost de 4,14 lei pentru un franc.

CURS VALUTAR BNR 9 MARTIE: În doar şase zile, moneda naţională s-a depreciat cu 15 bani, iar cursul dolarului a depăşit pragul psihologic de 4 lei. Posesorii de maşini fabricate în Japonia şi Coreea de Sud ar trebui deja să se aştepte la scumpiri ale pieselor de schimb.

Cristian Munteanu, preşedintele Asociaţiei Service-urilor Auto Independente: „O creștere de 15%-20%, ceea ce este o creștere mare pentru o perioadă atât de scurtă de timp. Undeva, cam peste o lună și jumătate, se vor simți diferențele de preț – și aici mă refer la diferența de curs valutar între dolar și lei”.

Una din trei maşini care circulă pe drumurile României este fabricată în Asia, zonă a globului în care dolarul este valuta de referinţă.

CURS VALUTAR AZI, 9 MARTIE: Nu numai întreţinerea autoturismelor va costa mai mult, ci şi şi alimentarea cu carburanţi. Iar asta a început deja să se vadă în benzinării.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button