ȘTIRI

CURS BNR, 25 IANUARIE 2015: Francul elveţian a atins un nou maxim istoric, vineri

CURS BNR, 25 IANUARIE 2015

Cursul de referinţă pentru francul elveţian a fost stabilit de BNR la 4,5817 lei, în creştere cu aproape 7 bani faţă de cotaţia de joi.

De asemenea, şi dolarul american a înregistrat o cotaţia record faţă de leu, BNR afişând un curs de schimb de 3,9980 lei/dolar, informează Rtv.net.

Euro a coborât vineri la cel mai jos nivel faţă de dolar din ultimii peste 11 ani, pe fondul anunţului BCE privind începerea programului de achiziţii de obligaţiuni începând cu luna martie şi al îngrijorărilor legate de alegerile din Grecia, care ar putea fi câştigate de un partid anti-austeritate.

CURS BNR, 25 IANUARIE 2015

Cursul pentru francul elveţian anunţat de BNR a atins niveluri record joi şi vineri săptămâna trecută, dar şi luni, miercuri şi joi săptămâna aceasta, ca urmare a eliminării a plafonului minim impus de Banca Elveţiei pentru cursul franc/euro.

Francul s-a apreciat puternic începând de săptămâna trecută, după ce banca centrală a Elveţiei a decis joi să renunţe la un curs minim de schimb de 1,2 franci/euro. Comparativ cu nivelul anunţat de BNR anterior deciziei Băncii Elveţiei, francul se află în creştere cu 22,5% faţă de leu.

Cotaţia pentru euro a scăzut cu 0,7 bani, la 4,4935 lei, moneda naţională beneficiind doar marginal de deprecierea generală a euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button