Curioșii de toate vârstele sunt așteptați la „Cișmigiu sub lupă”. Specialiștii de la Muzeul Antipa îi vor învăța de bucureșteni despre păsări, gâze și alte vietăți din parc

03 aug. 2023
1729 afișări
Curioșii de toate vârstele sunt așteptați la „Cișmigiu sub lupă”. Specialiștii de la Muzeul Antipa îi vor învăța de bucureșteni despre păsări, gâze și alte vietăți din parc
Curioșii de toate vârstele sunt așteptați la „Cișmigiu sub lupă”. Specialiștii de la Muzeul Antipa îi vor învăța de bucureșteni despre păsări, gâze și alte vietăți din parc | Sursă foto: Pixabay

Parcul Cișmigiu, unul dintre cele mai importante din Capitală, va fi luat la pas și descoperit de către micii și marii exploratori. Bucureștenii sunt așteptați la evenimentul „Cișmigiu sub lupă”, organizat de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Bucureștenii sunt așteptați la evenimentul „Cișmigiu sub lupă”

„Cișmigiu sub lupă” este un eveniment ce face parte din proiectul „Splendor Hortus” – Direcția de Mediu din cadrul PMB. Acesta este organizat de către Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și va avea loc săptămâna viitoare.

Astfel că, cei ce doresc să participe, sunt așteptați în data de 9 august 2023, între orele 10:00 – 14:00, lângă Foișorul prin parc.

Cercetătorii din cadrul muzeului le vor prezenta participanților detalii despre biodiversitatea urbană.

Organizatorii transmit:

Veți porni la „păsărit” împreună cu dr. Andrei Ștefan, în căutarea păsărilor care zboară prin Parcul Cișmigiu. Le veți observa prin binoclu sau obiectivele aparatelor foto și le veți identifica după siluetă, culoare și cântec. Cu puțină răbdare și atenție vom descoperi împreună că parcurile sunt casă pentru multe specii de păsări, mai mult decât bine-cunoscutele „vrăbii și ciori”.

Bucureștenii trebuie să vine echipați cu binoclu și aparate de fotografiat persoanele.

Participanții vor descoperi flora și fauna parcului

Pe lângă păsări, participanții vor descoperii și restul vietăților și plantelor a căror casă este reprezentată de parcul Cișmigiu.

  • Dr. Oana Paula Popa și dr. Ana Maria Krapal le vor povesti oamenilor despre melci și scoici,
  • Dr. Elena Iulia Iorgu, drd. Alexandra Florina Popa și drd. Andreea Maria Brezeanu vor oferi informații interesante despre fluturi, albinuțe, libelule, lăcuste, gândaci și alte gâze,

Extrem de diverse ca biologie, ecologie și utilitate, insectele se află peste tot în jurul nostru, din cel mai liniștit colț de natură, până în cea mai mare aglomerație urbană. Dacă v-am făcut curioși, vă așteptăm cu drag să descoperim împreună câteva dintre gâzele care se găsesc în apropierea casei noastre!

Ulterior, bucureștenii sunt invitați să ia parte la atelierul de microscopie „Fauna din sol”. În cadrul acestuia cei curioși vor putea observa, prin microscop viața de sub pașii lor.

Pentru cei mici, vor fi organizate atelierele „Descoperă lumea fluturilor”. Acestea vor avea loc la orele: 10:00, 12:00 și 14:00.

În cadrul acestei activități, copiii vor afla informații interesante despre fluturi exotici și despre speciile autohtone. Aripile fascinante alea acestora vor putea fi admirate toată vara, în sera din curtea muzeului Antipa.

Participarea la evenimentul „Cișmigiu sub lupă” este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Cookies