LA MINE-N CARTIER

„Curcubeu” pe Bd. Unirii: Negoiță a montat pergole galbene și roz, după cele mov. GALERIE FOTO

În urmă cu mai bine de o lună şi jumătate, Primăria Sectorului 3 a pus, în cadrul lucrărilor de reamenjare a Bulevardului Unirii, o pergolă mov – lila, la intersecţia cu strada Lucian Blaga. Deşi această pergolă a fost intens criticată, în contextul în care culoarea ei nu are nicio legătură cu amenajarea realizată până în prezent, care s-a făcut în tonuri de maro şi roşu închis, pe Bd. Unirii au mai apărut alte pergole în culori ţipătoare, în apropierea Pieţei Alba Iulia. Astfel, cei care ajung pe acest bulevard, în apropierea intersecţiei Bd. Unirii cu Str. Lucian Blaga, pot vedea acum, de la mare distanţă, mai multe pergole albe, două pergole mov-lila, o pergolă vopsită roz şi una de culoare galbenă.

Pe lângă faptul că pergolele nu sunt adaptate, din punct de vedere cromatic, cu amenajarea făcută până în prezent în zonă, cea mai mare pergolă, de culoare mov-lila, adăposteşte şi magazinul ambulant „Căruţa cu cârnaţi”.

 

Nu doar pergola mov-lila a fost criticată de bucureşteni. Unii au fost nemulţumiţi şi de faptul că, de o parte şi de alta a trotuarului nou amenajat de pe Bd. Unirii, a fost montat un sistem de iluminat multicolor. Oamenii au ironizat sistemul de iluminat care îşi schimbă culoarea în verde, mov, roz, albastru sau galben, spunând că nu are nicio legătură cu amenajarea realizată până în prezent pe bulevard.

Întrebat de ce a ales culoarea mov pentru pergola de pe Bulevardul Unirii, care a fost intens criticată pentru că nu se încadrează în peisajprimarul Sectorului 3, Robert Negoiţă a spus, râzând, „păi, știți, flacăra violet”. „În general, lucrurile mai îndrăznețe nu sunt asimilate foarte repede de către ceilalți. Nu a fost o idee foarte rea, a fost o idee îndrăzneață a unui arhitect. Dacă îmi place este greu de spus, mie îmi place să fim novativi (n.r.: inovativi), iar când arhitecții au idei mai îndrăznețe, nu întotdeuna, dar câteodată îi susțin în demersul lor. Cred că este o pată de culoare în zonă”, a completat primarul. Mai multe detalii, aici.

După cum susţine Primăria Capitalei, în administrarea căreia se află Bulevardul Unirii, Primaria Sectorului 3 reamenajează ilegal trotuarele de pe acest bulevard. Astfel, două benzi de spaţiu verde au fost sacrificate pentru a se amenaja locuri de parcare, iar bucata rămasă liberă din bulevard a fost pavată cu piatră şi se montează băncuţe şi coşuri de gunoi. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susţine însă că lucrarea nu are autorizaţie de la Primăria Municipiului Bucureşti. Mai multe detalii, aici.

De altfel, bucureştenii s-au plâns încă de anul trecut că lucrarea începută de autoritatea locală, dar rămasă nefinalizată până în prezent, distruge la propriu imaginea centrului Capitalei. Şantierul din zonă îi face pe bucureştenii care locuiesc în apropiere, dar şi pe toţi cei care trec prin zonă, să îndure condiţii greu de acceptat: spaţiul verde a fost ciuntit pentru amenajarea unei noi parcări, pistele de biciclete au fost distruse în totalitate şi neamenajate înapoi deocamdată, iar trotuarele pietonale au fost sparte şi sunt pline de nisip. Vezi AICI GALERIE FOTO cu bătaia de joc de pe Bd. Unirii:spaţiul verde tăiat,pistele de biciclete distruse şi trotuare lipsă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button