Curcubeu dublu peste București, o imagine încântătoare de după ploaie | VIDEO

23 sept. 2022
798 Afișari
Curcubeu dublu  peste București, o imagine încântătoare de după ploaie | VIDEO
Curcubeu dublu în București | Sursa foto: Descoperă frumusețile Bucureștiului on Facebook

Dacă nu l-ați văzut în realitate, pe cer, cu siguranță vi s-a umplut deja newsfeed-ul social media cu imagini cu un curcubeu  dublu apărut deasupra Bucureștiului după ploaia asta de după-amiază de vineri.

Imaginea de mai sus ne-a apărut și nouă, publicată pe pagina „Descoperă frumusețile Bucureștiului”

Dar s-a umplut internetul nu numai cu fotografii  cu un curcubeul dublu din București, ci și cu înregistrări video.

VIDEO | Curcubeu dublu peste București

Cum se formează un curcubeu

Unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale este curcubeul care apare pe cer imediat după ploaie, atunci când cerul este senin. Curcubeul este un fenomen optic ce apare atunci când lumina soarelui suferă fenomene de reflecție, reflexie și difuzie odată cu picăturile de apă din atmosferă.

Atunci când intră în contact cu apa, chiar și cu un strop de apă, lumina albă  se descompune, prin refracție, în frecvențe individuale corespunzătoare culorilor din spectrul vizibil. Se întâmpla exact ca atunci când lumina pătrunde  într-o  prismă optică.

Parte din lumina din interiorul picăturii de apă este reflectată la contactul cu marginea opusă a picăturii, iar o alta se descompune încă o dată la momentul ieşirii din strop, amplificând separaţia culorilor. Separarea luminii în frecvenţe individuale și existenţa unui număr mare de picături de apă expuse luminii solare dau naștere, împreună, unui curcubeu. 

Cookies