Curăţenie generală, sâmbătă, în parcul Lacul Morii din Capitală. Sunt aşteptaţi voluntari

de:
22 nov. 2013
2 Afișari
Curăţenie generală, sâmbătă, în parcul Lacul Morii din Capitală. Sunt aşteptaţi voluntari

Evenimentul face parte din proiectul Omul REînverzește locul și presupune colectarea resturilor menajere și ale pet-urilor abandonate pe marginea lacului, atât de frecventat de locuitori. 

Inițiativa proiectului îi aparține unui elev în clasa a VI-a, Alexandru State. Dorința sa de a curăța parcul Lacul Morii și de a reda cetățenilor locul preferat unde se pot plimba, alerga, relaxa sau doar bucura de soare, a impresionat și a primit peste 1000 de like-uri, devenind astfel câștigător. Alexandru și-a invitat toți colegii, prietenii și vecinii pentru a-l ajuta la îndeplinirea scopului său.

Lacul Morii este un lac de acumulare de pe râul Dâmbovița, fiind cel mai mare lac din București, cu o suprafață de 246 ha. Perimetrul lacului măsoară peste 7 km lungime, o suprafață generoasă care oferă locuitorilor din București un spațiu de recreere și odihnă.

Voluntarii sunt aşteptaţi la intrarea în Parcul Crângași să dea o mână de ajutor la igienizarea Lacului Morii și să asculte povestea lui Alexandru State, inițiatorul proiectului, care este un exemplu demn de urmat pentru fiecare dintre noi.
Evenimentul face parte din proiectul „Omul REînverzește locul”, implementat de Asociația Salvați Dunărea și Delta, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, sprijinit de Ministerul Educației Naționale și susținut de Dorna.

Cookies