BAZAR

Curăţenia pieţelor din Sectorul 4: 457.000 euro în patru ani

Potrivit anunţului publicat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), contractul privind curăţenia pieţelor din Sectorul 4 a fost atribuit firmei Marali Style SRL în urma unei licitaţii la care au participat patru competitori.

Anunţul implică încheierea unui acord cadru pe patru ani la suma de 1,92 milioane de lei cu TVA, adică 114.434 euro pe an.

În aceste condiţii, spălarea unui metru pătrat din piaţă va costa, în medie, 79 de lei, timp de patru ani.

Ultimele date publicate de Ministerul de Finanţe arată că societatea Marali Style are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate. Firma avea, la sfârşitul anului 2009, un număr de 13 salariaţi şi a obţinut o cifră de afaceri de 461.551 de lei, la pierderi de 143.182 de lei.

Afacerile pe care le-a derulat Marali Style în 2009 echivalează cu suma care ar urma să intre anual în conturile societăţii de la Direcţia de Administrare a Pieţelor Sector 4 şi ar acoperi, totodată, de trei ori valoarea pagubelor înregistrate de companie în urmă cu doi ani.

Potrivit caietului de sarcini întocmit de Administraţia pieţelor  Sector 4, SC Marali Style va trebui să cureţe şi să igienizeze următoarele locaţii:

– Piaţa Progresul – 7.943 mp – zilnic şi ori de câte ori este nevoie

– Complexul Agro-alimentar Progresul – 1.600 mp – zilnic şi ori de câte ori este nevoie

– Piaţa Sudului – 9.992 mp – zilnic şi ori de câte ori este nevoie

– Piaţa Covasna – 1.264 mp – în fiecare luni, o dată pe săptămână

– Piaţa Apărătorii Patriei – 3.816 mp – în fiecare luni, o dată pe săptămână

În sarcina societăţii intră atât măturatul şi spălatul pe platoul de tarabe producători, cât şi halele cu fructe şi legume şi birourile administrative.

Iniţial, în anunţul de participare la licitaţie, Administraţia Pieţelor Sector 4 a menţionat că este dispusă să plătească între 1,82 – 2,6 miliane lei fără TVA pentru contractul de curăţenie şi igienizare a pieţelor, în următorii patru ani.

Piaţa Progresul din Sectorul 4 va fi modrrnizată complet într-un an, promit autorităţile, complexul agro-alimentar urmând să beneficieze de parcare pe acoperişul clădirii. Investiţia este estimată la 7,5 milioane euro. Vezi aici cum va arăta.

Pentru curăţenia pieţelor din Sectorul 6, primarul Cristian Poteraş plăteşte 900.000 de lei până la sfârşitul acestui an. Contractul a fost atribuit firmei B.N.C. Cris Com SRL prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunţ, în urma unei licitaţii restrânse accelerate.

Citeşte şi 1.000.000 de euro pentru curăţenia parcurilor din Sectorul 1. Contractul pe care Administraţia Domeniului Public Sector 1 intenţionează să îl încheie cu o firmă privată de profil ar urma să se desfăşoare până la sfârşitul anului 2012.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button