LA MINE-N CARTIER

Începe curățenia de primăvară în piețele din Sectorul 1

Primăria începe curățenia de primăvară în piețele din Sectorul 1, urmând ca împreună cu producătorii și comercianții care au închiriat tarabe și spații să pregătească spațiile pentru noul sezon.

Împreună cu comercianții și producătorii care au închiriate tarabe și spații de desfacere în piețele din această zonă administrativă Primăria Sectorului 1 va da startul joi, 18 martie 2021, curățeniei de primăvară.

Este vorba despre toate cele nouă piețe pe care Primăria Sectorului 1 le administrează: Piața Matache, Piața Domenii, Piața 1 Mai, Piața Aurel Vlaicu, Piața Aviației, Piața Dorobanți, Piața Amzei, Piața Mureș și Piața Pajura.

Administratorii piețelor vor lua parte activ la desfășurarea acțiunilor de curățenie, atât a tarabelor și spațiilor comerciale, cât și a zonelor de folosință comună și a  împrejurimilor acestora.

Începe curățenia de primăvară în piețele din Sectorul 1. Obligativitate pentru comercianți

Primăria Sectorului 1 adresează rugămintea producătorilor și comercianților să se alăture campaniei de curățenie și să-și îndeplinească obligațiile cele revin conform Regulamentelor de Ordine și Funcționare ale  piețelor din această zonă administrativă.

Potrivit acestor regulamente, utilizatorii spațiilor din incinta piețelor au obligația de a menține permanent curățenia la locul de vânzare și în jurul acestuia și de a transporta gunoiul la locurile special amenajate în cadrul pieței, nerespectarea acestora atrăgând după sine și sancțiuni, inclusiv rezilierea contractului încheiat între municipalitate și utilizator.

Recent, cele nouă pieţe pe care Primăria Sectorului 1 le administrează au fost dotate cu terminale POS, potrivit unui comunicat al autorităţii locale, transmis, joi. Comercianţii şi producătorii agricoli care îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor nouă pieţe au posibilitatea, începând de miercuri, să achite cu cardul bancar contravaloarea tarifelor de închiriere a spaţiilor/ tarabelor/terenurilor pe care le utilizează.

De ieri, persoanele cu deficiențe de vedere pot merge fără însoţitor la Registratura Primăriei Sectorului 1, ghidate de o aplicație gratuită care poate fi descărcată online pe smartphone. Pe baza aplicației pentru persoanele cu deficiențe de vedere, odată instalată, persoana nevăzătoare este preluată din stația de autobuz sau din proximitatea instituției și ghidată pentru a ajunge la Registratura Generală, la birourile de relații cu publicul ale instituției, la centrul de informare etc.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button