Curăţenia de primăvară din Sectorul 3, mai scumpă decât cea făcută de Primăria Generală

de:
19 mart. 2013
0 Afișari
Curăţenia de primăvară din Sectorul 3, mai scumpă decât cea făcută de Primăria Generală

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a făcut, marţi, o vizită de lucru, pe strada Rotundă din cartierul Titan, pentru a verifica stadiul curăţeniei de primăvară, în zona administrativă pe care o conduce. „Curăţăm spaţiile verzi şi asigurăm mentenanţa lor, toaletăm copacii şi defrişăm pomii uscaţi, care riscă să cadă în timpul furtunilor. De asemenea, vom nivela şi stabiliza cu plante terenul în pantă, pentru a preveni scurgerea pământului pe carosabil şi înfundarea canalizărilor. Toate străzile din Sectorul 3 vor fi spălate cu jet, vom avea coşurile de gunoi bine amplasate, astfel încât să nu fie distanţe mai mari de 20 metri între ele. Efortul financiar pentru curăţenia de primăvară este mai mic decât anul trecut şi mai mic decât media. Curăţenia de primăvară pentru 2 luni ne costă undeva la 2 milioane lei şi va fi făcută cu circa 300 – 400 de oameni”, a declarat, marţi, primarul Sectorului 3.

Deşi Robert Negoiţă se laudă cu sume mult mai mici în privinţa curăţeniei de primăvară, suma pe care Primăria Sectorului 3 o alocă acestei acţiuni este mai mare cu circa 50% faţă de cea pe care o va plăti Primăria Generală a Capitalei pentru curăţenia de primăvară din Bucureşti. În urmă cu mai bine de o săptămână, edilul-şef al Capitalei a anunţat că bugetul operațiunilor efectuate de Primăria Generală pentru curățenia de primăvară este de 300.000 de euro.

În cadrul vizitei de lucru, Robert Negoiţă a mai anunţat că, pe lângă curăţenia de primăvară va demara şi o acţiune de conştientizare a publicului pentru menţinerea curăţeniei pe străzi. „Vom face o chestiune care nu s-a făcut niciodată: toate acţiunile noastre pe spaţiile verzi ale blocurilor vor fi recepţionate de asociaţiile de proprietari. Preşedinţii de bloc şi administratorii vor semna procese verbale care vor atesta că s-a făcut, într-adevăr, curăţenie. Trebuie să-i responsabilizăm pe cetăţeni şi pe asociaţiile de proprietari să păstreze curăţenia. Dacă noi facem curăţenie, iar în urmă fiecare aruncă ce vrea, unde doreşte, n-o să avem curăţenie niciodată şi vom avea şi cheltuieli foarte mari din banii publici pentru a menţine curăţenia de fiecare dată. Cred că responsabilizarea şi conştientizarea cetăţenilor vor da rezultate, pentru că de curăţenie avem nevoie cu toţii. Avem şi acea campanie pe care o vedeţi pe stradă, „respectă curăţenia ca pe tine însuţi”. N-am spus că nu vom da amenzi, că nu vom avea mijloace de coerciţie, ci am spus că nu văd asta ca o soluţie principală. Asta e soluţia de ultim remediu, să-i penalizăm pe cei care nu respectă curăţenia, în ideea de a-i conştientiza”, a spus Robert Negoiţă.

Totodată, edilul a mai anunţat că, în acest sezon se vor planta 10.000 de copaci, în Sectorul 3, la preţuri mult mai mici faţă de cele practicate în anii precedenţi. „În perioada asta avem în plan plantarea a 10.000 de copaci, în mare parte platani, dar avem şi tei, stejari, frasini şi castani. Preţul plantării copacilor e în funcţie de dimensiunile lor. Acum modificăm în scădere tarifarul pentru plantarea copacilor pentru că preţurile erau mult prea mari. Noi am renegociat acum cu ADP-ul, în ideea de a scădea preţurile la copaci. Se fura mult. Preţurile au scăzut semnificativ, cu circa 20%-30%”, a declarat edilul Sectorului 3.

Curăţenia de primăvară în Sectorul 3 a început la finele lunii februarie şi se va încheia la sfârşitul lui aprilie – începutul lunii mai, potrivit declaraţiilor lui Robert Negoiţă.

Campania de curăţenie se desfășoară cu sprijinul ADPB SA și SC Rosal Grup SA, sub îndrumarea Direcției Utilități Publice din cadrul Primăriei Sectorului 3.

Primăria Sectorului 3 și ADPB au demarat activitatea simultan în cele trei zone ale sectorului. În program sunt incluse toate cele peste 2.000 de asociații de proprietari din Sectorul 3.

În cadrul acțiunii se vor curăța în întregime spațiile verzi din jurul blocurilor și, acolo unde este cazul, se vor toaleta sau defrișa pomii, se vor planta arbuști de gard viu, se vor monta bănci, se va repara și revopsi gardul metalic. De asemenea, se vor monta 500 de coșuri de gunoi în parcările de reședință, iar zilnic muncitorii care salubrizează arterele principale și străzile secundare vor dezlipi afișele aplicate pe stâlpi și mobilier stradal.

În acest moment, pe raza Sectorului 3 se acționează și cu 25 de utilaje pentru spălat și măturat mecanizat pe toate arterele principale, străzi secundare, parcări de utilitate publică, parcări de reședință și alei. Cele 25 de utilaje sunt: 12 autocisterne, 9 autoperii și 4 perii pentru măturat trotuare.

Direcția Utilități Publice atrage atenția că, prin Serviciul Monitorizare și Control și cu sprijinul Poliției Locale a Sectorului 3, se vor aplica amenzi asociațiilor de locatari/proprietari pe al căror spațiu verde se vor găsi deșeuri dupa finalizarea activității de curățenie generală.

Cookies