Curând vom merge din nou cu tramvaiul pe Șoseaua Olteniței. STB a primit două oferte la licitația publică lansată în acest scop

10 ian. 2023
6527 Afișari
Curând vom merge din nou cu tramvaiul pe Șoseaua Olteniței. STB a primit două oferte la licitația publică lansată în acest scop
Curând vom merge din nou cu tramvaiul pe Șoseaua Olteniței. STB a primit două oferte la licitația publică lansată în acest scop | Sursă foto: Agerpres

Aproape de finalul anului trecut, Societatea de Transport București a lansat o licitație de achiziție publică. Aceasta avea ca obiect „Substație modulară tip container”. Până la acest moment, STB a primit două oferte la această licitație. Astfel, curând bucureștenii vor merge din nou cu tramvaiul pe Șoseaua Olteniței.

Curând vom merge din nou cu tramvaiul pe Șoseaua Olteniței

În luna mai a anului 2022, circulația tramvaielor pe Șoseaua Oltenița din București a fost oprită în urma unui incendiu ce a izbucnit în zona Piața Sudului. Acest incident a dus la întreruperea tensiunii rețelei de contact în zona Piața Sudului.

Astfel că, liniile de tramvai 1 și 10 și a liniilor de troleibuz 73 și 76 nu au mai putut circula pe respectivul tronson.

În luna noiembrie 2022, STB a postat, pe platforma SEAP, un anunț de licitație ce are ca scopul reluarea circulației tramvaielor pe Șoseaua Olteniței. În cadrul acestuia societatea a primit două oferte, anunță ClubFeroviar.ro.

Obiectul acestei licitații publicate pe platforma de achiziții publice este „Substație modulară tip container”. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 9 ianuarie 2023, ora 15:00.

Care sunt cele două firme ce și-au depus ofertele

Ambele oferte primite în cadrul aceste licitații de achiziții publice au fost depuse în ultima zi, transmite ClubFeroviar.ro. Iată care sunt firmele interesate:

  • Electro-Alfa International
  • UTI Construction and Facility Management.

Valoarea totală ce a fost estimată pentru acest obiectiv de investiții este de 14.940.000 de lei, echivalentul a 3 milioane de euro.

După incendiul din mai 2022, circulația mijloacelor de transport a fost parțial reabilitate, după cum urmează:

  • Troleibuzele au revenit la traseul de bază,
  • Tramvaiele circulă pe Șoseaua Olteniței, pe tronsonul cuprins între Piața Sudului și Șura Mare.

Cu toate astea, pe tronsonul cuprins între Piața Sudului și Terminalul Romprim, tramvaiele nu circulă nici la acest moment. Pe acest tronson de drum a fost înființată o linie navetă care preia fluxul de călători. Aceasta are indicativul 610.

Cookies