CAMPIONATUL Mondial de Fotbal 2014 începe azi în Brazilia. Google dedică un Doodle pentru CM 2014

de:
11 iun. 2014
0 Afișari
CAMPIONATUL Mondial de Fotbal 2014 începe azi în Brazilia. Google dedică un Doodle pentru CM 2014

CAMPIONATUL MONDIAL de Fotbal 2014 începe joi cu meciul Brazilia-Croația, nu înainte, însă, de ceremonia de deschidere. Ambele vor fi transmise LIVE la tv, în România, de TVR.  Japonezul Yuichi Nishimura va arbitra meciul de deschidere al Cupei Mondiale de fotbal 2014, dintre echipa gazdă, Brazilia, și Croația, joi, la Sao Paulo, de la ora 23,00 (ora României), a anunțat marți Federația Internațională de Fotbal (FIFA). Meciul Brazilia-Croația va fi transmis în direct de TVR 1 și TVR HD. 

De altfel, toate meciurile de la Cupa Mondială de Fotbal 2014 vor fi transmise de TVR și TVR HD. 

CAMPIONATUL MONDIAL de Fotbal 2014  Balonul oficial al Cupei Mondiale se numeşte Brazuca, are inserţii roşii, albastre şi verzi pe fond alb, cântăreşte 436 de grame şi a fost testat timp de doi ani şi jumătate de 600 jucători şi de 30 de echipe din lumea întreagă. 

CAMPIONATUL MONDIAL de Fotbal 2014  Numele său a fost ales în septembrie 2012 de fani, pe internet, după un sondaj la care au participat pentru un milion de brazilieni. Internauţii au avut de ales între „Brazuca”, „Bossa Nova” şi „Carvanalesca”.

Brazuca este un termen folosit de brazilieni pentru a descrie mândria naţională prin intermediul modului de viaţă din Brazilia, potivit FIFA.”Brazuca” urmează după „Jabulani”, balonul oficial al Cupei Mondiale din Africa de Sud, din 2010.

CAMPIONATUL MONDIAL de Fotbal 2014 : Balonul, fabricat de adidas, va fi folosit începând de joi, la meciul Brazilia – Croaţia, din deschiderea Cupei Mondiale. 

CAMPIONATUL MONDIAL de Fotbal 2014  Mascota Campionatului Mondial de Fotbal 2014, din Brazilia, este un armadillo, animal pe cale de dispariție.  

CAMPIONATUL MONDIAL de Fotbal 2014 FIFA a prezentat prima data mascota acestui Campionat Mondial de Fotbal încă din 2012. Este vorba despre un armadilo colorat, care a primit numele Fuleco, o combinatie intre „futebol” (fotbal) si „ecologia” – (ecologie). Fanii au avut de ales intre Amijubi („amizade” – prietenie si „júbilo” – bucurie), Zuzeco („azul” – albastru si „ecologia” – ecologie) si, desigur, Fuleco, ultimul fiind preferat de peste 1.7 milioane de microbisti.
Mascota Fuleco isi propune sa traga un semnal de alarma asupra problemelor de mediu si a speciilor pe cale de disparitie si s-a dovedit a fi unul dintre cele mai iubite personaje din toate timpurile la un campionat mondial. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Brazilia a fost aleasă gazdă pentrru CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 încă din 2007. Pregătirile, umbrite de proteste de amploare din cauza cheltuielilor excesive, se apropie de sfârşit.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Brazilia va organiza a XX-a ediţie a Cupei Mondiale de fotbal, prima care va avea loc în America de Sud, după mondialul din Argentina, din 1978. Doar opt echipe au câştigat turneul până acum, Anglia, Franţa şi Spania, câte o dată, Argentina şi Uruguay, câte două trofee, Germania, care are trei titluri, Italia, de patru ori campioană şi gazdele de anul acesta, lideri, cu cinci trofee în palmares.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Va fi pentru a doua oară când turneul se va ţine în Brazilia, după campionatul din 1950. Gazdele au ajuns atunci până în finală, pe care au pierdut-o în faţa celor din Uruguay, care aveau să câştige al doilea şi ultimul lor trofeu la acea ediţie.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Anul acesta vor participa 32 de echipe, calificate dintre cele 203 naţionale înscrise în preliminarii. Cele 64 de partide vor fi disputate între 12 iunie şi 13 iulie, pe douăsprezece arene din tot atâtea oraşe. FIFA a decis, încă din 2003, ca turneul să aibă loc în America de Sud, parte a politicii de alternare a continentelor gazdă, pentru promovarea sportului. Brazilia nu a avut adversar în cursa pentru organizarea competiţiei de anul acesta, fiind singura ţară care şi-a depus candidatura.

Cookies