ARHIVA B365

Cumularea pensiilor și salariilor, aprobată de Camera Deputaților

Ordonanța a fost adoptată cu 290 de voturi „pentru”, ceea ce înseamnă că parlamentarii puterii erau în sală când ordonanța privind traseismul primarilor a fost respinsă din lipsă de cvorum.

Până acum era interzisă cumularea pentru cei care aveau o pensie egală sau mai mare cu salariul mediu pe economie. Această prevedere a fost eliminată. Fiind for decizional, mai urmează ca după adoptarea de către Camera Deputaților, această ordonanță să meargă către promulgare la președintele țării. Dacă va intra în vigoare, atunci pensionarii s-ar putea angaja la firme sau instituții de stat pentru a-şi majora veniturile.

Când legea a fost adoptată de Senat, Guvernul a anunțat că nu sprijină această inițiativă. Cumulul pensiei cu salariu a fost interzis în 2009, când Guvernul condus de Emil Boc a dat o Ordonanţă de Urgenţă prin care pensionarii nu mai aveau voie să se angajeze în sistemul bugetar sau, în cazul în care o făceau, trebuiau să opteze între pensie și salariu. Măsura nu îi afectează și pe angajații din sistemul privat.

Sursa: digi24.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button