ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Cumplite mărturii ale unui fost pacient de la Matei Balș în timpul incendiului. „Era să păşesc pe un cadavru”

Un fost pacient de la Matei Balş a făcut declarații de-a dreptul cutremurătoare despre momentele ce au urmat incendiului de la finalul lunii trecute.

Constantin Ilie, un fost pacient de la Institutul Matei Balş din Capitală, a povestit la ”Marius Tucă Show” coşmarul prin care a trecut în momentul în care a izbucnit incendiul.

„Nu dormeam la ora aia, aia a fost șansa mea. Fusesem mai devreme la toaletă. Am auzit niște zgomote, țipete și apoi două mici explozii. Am luat o căciulă și am sărit în balcon. Cei de la saloanele 63, 64, 65 strigau ajutor. Geamul era rabatat. Nu se putea deschide. Am luat-o pe balcon la acele saloane. Este groaznic să-l vezi pe ăla în salon că moare acolo. Au venit pompierii. Am sunat la ei. Telefonul meu a fost al doilea la pompieri. Au venit, am strigat la ei să le spargă geamurile. La 63 au spart geamul și au pus furtunul cu apă. A trebuit să merg de la ultimul salon până la scară. Era să pășesc peste un cadavru. Era în balcon. Luminile nu mai funcționau”, spune Constantin Ilie.

Mai mult, pacientul a confirmat că în saloane era frig şi că infirmierele aduceau sticle cu apă caldă pe care le puneau sub pătură.

„Erau aproximativ 15 grade, dar cred că erau mai puține. Infirmierele ne aduceau sticle cu apă caldă pe care le puneau sub pătură, stăteam cu cinci pături”, a spus fostul pacient de la Matei Balş.

Bărbatul povesteşte că atât el, cât şi ceilalţi pacienţi se încălzeau cu un calorifer cu ulei adus de un coleg de salon. Au încercat să folosească și două aeroterme, însă le-au fost confiscate de către personalul medical.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button