BAZAR

Cumperi un apartament într-un bloc nou în București? Iată 8 întrebări pe care să i le pui dezvoltatorului (P)

Te-ai hotărât să achiziționezi un apartament direct de la dezvoltator în București? Ai făcut primul pas spre locuința mult visată. 

Este important însă să te asiguri că aceasta corespunde așteptărilor tale. Ia-ți timpul necesar pentru alegerea potrivită și nu ezita să pui dezvoltatorului proiectului întrebări, pentru a te asigura că apartamentul cumpărat este cel potrivit pentru tine.

Iată opt întrebări pe care să le pui dezvoltatorului proiectului imobiliar ales.

Când va fi finalizat imobilul?

Atunci când achiziționezi un apartament direct de la dezvoltator în București, interesează-te de stadiul construcției. Atunci când imobilul este încă în construcție, întreabă care este stadiul lucrărilor și când este planificată recepția locuinței tale.

Ce alte proiecte imobiliare a mai dezvoltat, în București sau în alte zone

Solicită dezvoltatorului informații în legătură cu istoricul firmei sale. Ce clădiri a mai construit, de când este pe piață, dacă a respectat celelalte termene de finalizare. Ideal este să poți verifica aceste informații și din alte surse – poți solicita chiar opinia locuitorilor unuia dintre blocurile construite deja.

Ce materiale au fost utilizate pentru clădire și finisajele locuinței?

Unul dintre avantajele pe care le ai atunci când cumperi un apartament de la dezvoltator – în București sau în țară – este structura sa de rezistență. Apartamentele noi au fost proiectate ținând cont de normele în vigoare, mult mai exigente decât în trecut.

Totuși, este bine să te asiguri că reglementările au fost respectate, iar materialele de construcție au fost de calitate. Buna reputație pe piață a dezvoltatorului ar putea fi un garant al acestui aspect. Dacă nu știi foarte mult despre acesta, este important să ceri o părere de specialitate, din partea unui profesionist independent.

Sunt și alte aspecte la care să fii atent. De exemplu, din ce materiale sunt realizați pereții interiori ai apartamentului? Aceștia nu au influență asupra structurii de rezistență, ci mai degrabă asupra nivelului de zgomot din casă. Atunci când locuința are pereți interiori din cărămidă sau beton mai degrabă decât din rigips, nivelul de zgomot de la vecini este mult mai mic.

Interesează-te și de calitatea finisajelor. Atunci când finisajele sunt de calitate, acestea nu doar că vor arăta bine, ci își vor păstra aspectul după mulți ani de utilizare.

Pentru construcția blocurilor noi din complexul Vivenda Residencias București, folosim doar materiale de cea mai bună calitate, pentru a ne asigura că odată ce te muți te așteaptă o viață frumoasă și confortabilă.

Care este termenul de garanție pentru obiectele existente în apartament

Un apartament achiziționat direct de la dezvoltator în București nu va include, de obicei, obiecte de mobilier sau electrocasnice. Totuși, vor exista câteva garanții despre care este bine să te interesezi: pentru centrala de apartament, de exemplu, sau pentru obiectele sanitare.

Care sunt apartamentele existente la vânzare și care este orientarea acestora?

Ai vizitat un apartament, în urma unui anunț imobiliar. Finisajele erau de top și compartimentarea pe placul tău, dar ceva lipsea. Deși totul era aproape de cerințele tale, parcă nu era exact ceea ce-ți doreai. Apartamentul nu era destul de luminos, sau îți doreai o locuință cu câteva etaje mai jos…

Cum vorbim despre apartamente direct de la dezvoltator însă, unul dintre avantaje este că vei avea mai multe variante. Solicită vizionarea unui apartament asemănător, aflat însă pe alt palier sau cu o altă orientare. Mai ales când vorbim despre propria locuință, micile diferențe ar putea fi mari. S-ar putea ca apartamentul visurilor tale să se afle chiar în complexul rezidențial pe care îl vizitezi, doar că este altul decât cel de la prima vizionare.

Care este timpul mediu de închiriere pentru un apartament din complex?

Un ansamblu rezidențial este dat în folosință, de cele mai multe ori, în etape. Atunci când cumperi un apartament direct de la dezvoltator în București există posibilitatea ca acesta să aibă deja câteva spații închiriate în aceeași zonă. Dezvoltatorul poate avea și o serie de informații cu privire la solicitările existente și prețul de închiriere pentru un apartament din zonă.

Chiar dacă nu ai în plan să închiriezi apartamentul, asemenea informații sunt utile pentru a vedea cât de căutate sunt locuințele din zona în care plănuiești să achiziționezi și tu. Și, de ce nu, poate la un moment dat planurile tale se vor schimba și te vei gândi să vinzi sau să închiriezi, pentru a trece într-o etapă următoare a vieții tale.

Care sunt costurile adiacente de întreținere pentru apartament?

Aici pot intra diverse costuri de administrare, pentru lift, pază, grădinărit… Toate beneficiile oferite de complexul rezidențial ar putea veni cu costuri suplimentare pe care este bine să le cunoști.

Atunci când cumperi un apartament, ia-ți timpul necesar pentru a te asigura că acesta corespunde nevoilor tale. Nu ezita să pui toate întrebările necesare dezvoltatorului. Transparența și deschiderea către a-ți răspunde la ele vor fi o dovadă în plus a seriozității acestuia.

Apartamentele cumpărate de la dezvoltator, precum cele din complexul Vivenda Residencias București, vin cu diferite variante de finisaje de calitate, pentru ca tu să îți poți personaliza viitoarea locuință potrivit gusturilor tale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button