Cumpărau ovule de la studente românce, pe 600 de euro, pentru a produce bebeluși în Israel

de:
06 aug. 2013
0 Afișari
Cumpărau ovule de la studente românce, pe 600 de euro, pentru a produce bebeluși în Israel

Cei șase inculpați au fost trimiși acum în judecată. Cazul a fost descoperit în luna februarie, când s-au făcut percheziții la sediul clinicii. 

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, reprezentanţi ai unei clinici private din Bucureşti, împreună cu cetăţeni israelieni specializaţi în domeniul reproducerii asistate, ar fi racolat, prin diverse metode, persoane de sex feminin, preponderent studente, pe care, contra sumei de 600 de euro pentru fiecare, le supuneau unor tratamente de stimulare hormonală, ulterior procedându-se la recoltarea de ovocite.

Paralel, inculpaţii au fost preocupaţi şi de identificarea unor persoane, dornice de fertilizare „in vitro”, pe care le-au supus procedurilor de embriotransfer.

Materialul genetic astfel obţinut a fost folosit pentru fertilizarea „in vitro” a unor persoane, 225 la număr şi în mare parte de cetăţenie israeliană, de la care inculpaţii au obţinut beneficii materiale considerabile.

Trei dintre inculpaţi sunt acuzaţi, de asemenea, că au falsificat o serie de înscrisuri sub semnătură privată, atestând împrejurări neconforme cu realitatea, şi că au înlesnit uneia dintre inculpate, specialist în domeniul biologiei celulare, realizarea embriotransferurilor fără ca aceasta să posede aviz de liberă practică în România.

În rechizitoriu este reţinută şi acuzaţia de utilizare, în procedurile de stimulare hormonală, a unor medicamente care nu aveau autorizaţie de punere în circulaţie pe teritoriul românesc, valoarea acestora fiind estimată la peste 200.000 de euro.

Dosarul a fost înaintat spre competenta soluţionare la Tribunalul Bucureşti, unde a fost înregistrat cu nr. 27.222/3/2013, secţia I Penal.

Cookies