Cum vor funcționa mijloacele de transport STB și metroul în timpul noilor restricții din București

29 mart. 2021
194 Afișari
Cum vor funcționa mijloacele de transport STB și metroul în timpul noilor restricții din București

Alin Stoica, Prefectul Capitalei, a anunțat cum vor funcționa mijloacele de transport STB și metroul în timpul noilor restricții din București.

Schimbări în ceea ce privește mijloacele de transport STB și metroul în timpul noilor restricții din București. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a venit cu explicații referitoare la acestea.

Programul STB și Metrorex nu va fi scurtat, va rămâne exact la fel ca până acum, pentru a veni în ajutorul celor care au nevoie urgentă să circule și după orele permise legal.

„Orarul de circulație va rămâne același, pentru că o parte din cetățeni ar putea avea nevoie să meargă la muncă, sau sa aibă alte deplasări, legate de sănătate de vaccinare. Sunt permise deplasările în afara locuințe pentru anumite cauze și evident ca vor avea nevoie și de transport în comun. În mijloacele de transport în comun nu este prevăzută distanțarea de 2 metri, pentru ca este imposibilă însă vrem ca aglomerația sa fie cat mai mică și în aceste sens, administratorii STB și Metrorex vor suplimenta mijloacele de transport în zonele în care exista aglomerări, în general, în perioada de dus și de întors de la muncă”, a spus Alin Stoica la B1TV.

Cum vor funcționa mijloacele de transport STB și metroul în timpul noilor restricții din Bucureșt: se urcă pe ușa din față

„Pentru evitarea aglomerării mijloacelor de transport comun, operatorii vor trebui să verifice că se respectă circuitul, anume, să se intre pe ușă din fată și se iasă prin spate. Vor trebui să verifice gradul de încărcare, în așa fel încât să evite aglomerarea și să informeze călătorii cu privire la obligativitatea purtării măști și la evitarea consumului de alimente în mijloacele de transport în comun. La metrou, la fel. Metrorex are obligativitatea de a îndruma călătorii pentru a evitata aglomerarea, cu privire la purtarea măștii și la distanțarea fizică”, a mai spus prefectul.

Cookies