Cum vor circula „Trenurile Soarelui” în această vară. Cât vor costa bilete în acest an

03 iun. 2021
293 Afișari
Cum vor circula „Trenurile Soarelui” în această vară. Cât vor costa bilete în acest an
Sursa foto: CFR Călători

Știi că vine cu adevărat vara în momentul în care pornesc la drum „Trenurile Soarelui”. Potrivit, CFR, aceste trenuri destinate sezonului estival vor începe să circule de săptămâna viitoare, de pe 11-12 iunie, și vor transporta turiști zilnic până pe 5-6 septembrie.

Ca în fiecare an, „Trenurile Soarelui” vestesc sfârșitul școlii și începutul concediilor pentru majoritatea românilor. Potrivit anunțului CFR, programul estival de transport va începe pe 11-12 iunie și va dura până pe 5-6 septembrie, iar turiștii vor avea la dispoziție nu mai puțin de 40 de trenuri care vor asigura zilnic legături directe din toată România cu stațiunile de pe litoral și cu Delta Dunării.

„Pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători a pregătit un program variat care constă fie în prelungirea spre Mangalia – din 11/12 iunie – a circulaţiei unor trenuri care aveau ca destinaţie finală Bucureşti Nord, fie prin introducerea – din 25/26 iunie – de noi trenuri ce au ca destinaţie exclusivă litoralul Mării Negre şi Delta Dunării”, transmite CFR, conform Adevărul.

Ce program au „Trenurile Soarelui” în acest an

Programul complet al trenurilor estivale din acest an este următorul:

  • 38 trenuri directe (19 dus/19 întors) şi ramurile aferente care pornesc din principalele oraşe, vor avea ca destinaţie /plecare litoralul românesc, din care 18 trenuri (9 dus /9 întors) au ca destinaţie/ plecare Mangalia.
  • 32 de trenuri (16 dus/16 întors) vor asigura legătura capitalei cu litoralul şi retur (12 perechi din Bucureşti Nord, 3 perechi din Bucureşti Băneasa, 1 pereche din Bucureşti Obor).

Pentru a ajunge în Delta Dunării, din 12 iunie 2021, trenurile RE 8007/RE 8653 şi RE 8658/ RE 8008 vor asigura zilnic, pe întreaga durată a sezonului, legătura directă Bucureşti Nord – Tulcea Oraş şi retur. Mai mult, zilnic 4 trenuri (2 dus/2 întors) vor continua să circule între Medgidia şi Tulcea.

Ce prețuri au biletele în „Trenurile Soarelui”

Costul pentru un bilet cu loc rezervat pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa este de 59,6 lei la tren IR, la clasa a 2-a, şi de 30,3 lei la tren Regio, clasa a 2-a. La achiziţionarea unui bilet dus-întors pasagerul beneficiază de 10% reducere.

De asemenea, cei care își cumpără în avans biletele beneficiază de 10% reducere. Elevii se bucură de gratuitate, în timp ce studenţii au 50% reducere la biletele în vagoanele clasa a 2-a.

Pe parcursul sezonului estival, turiştii aflaţi pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între staţiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio de sezon, la prețuri de tren Regio, asta doar dacă vor achiziţiona biletele de la casele de bilete de pe secţia Constanţa – Mangalia.

Ce condiții îi așteaptă pe călători

Toate trenurile InterRegio estivale sunt dotate cu prize pentru a încărca bateria laptop-ului sau a telefonului mobil şi instalaţii de climatizare, majoritatea vagoanelor fiind modernizate (reconstruite integral) în anul 2020, şi chiar în 2021.

Trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit şi cuşetă, iar vagoane restaurant sau vagoane prevăzute cu bar se află în compunerea trenurilor IR 1944/ IR 1948 şi IR 1945/ IR 1949 Satu Mare – Mangalia şi retur, IR 1994 şi IR 1993 Craiova – Mangalia şi retur, IR 1983 şi IR 1984 Bucureşti Nord – Mangalia şi retur, IR 1686 şi IR 1688 „Tomis Expres” Braşov – Constanţa şi retur.

Persoanele cu dizabilităţi motorii au posibilitatea de a se deplasa mai uşor cu trenul spre şi dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistenţă (rezervarea locurilor speciale, însoţire în incinta staţiei, asistenţă la urcare/coborâre în/din tren şi asistenţă la bordul trenului).

Pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online şi la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări.

Cookies