ARHIVA B365

Ce autobuze RATB vor circula în noaptea de Înviere

În noaptea de Inviere (04.05/05.05.2013), Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va pune în circulaţie 51 de autobuze care se vor succeda la intervale de 40 minute pe liniile de noapte şi la 30 de minute pe linia expres 783.

Autobuzele liniilor de noapte, respectiv N101, N102, N103, N104, N105, N106, N107, N108, N109, N110, N111, N112, N113, N114, N115, N116, N117, N118, N119, N120, N121, N122 şi N123 vor asigura legături de transport între cartierele bucureştene şi Piaţa Unirii.

Pentru aceeaşi perioadă, primarul general, Sorin Oprescu, a dispus o serie de măsuri astfel încât să fie asigurate menţinerea curăţeniei, transportul public şi siguranţa bucureştenilor precum şi buna desfăşurare a activităţilor organizate în Capitală cu acest prilej.

Pentru asigurarea ordinii publice, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti va dubla, începând cu 30 aprilie 2013, numărul echipajelor de ordine publică şi circulaţie. Totodată, în noaptea de Înviere, centrul Capitalei dar şi anumite zone cu potenţial de risc infracţional se vor afla, în permanenţă, sub monitorizare video pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, existând astfel posibilitatea unor reacţii imediate.

Zona Patriarhiei, a Centrului Istoric şi a bisericilor din centrul Capitalei vor fi supravegheate atât de agenţii locali cât şi de sistemul de monitorizare al P.L.M.B. În următoarele zile, în marile parcuri ale Capitalei liniştea publică va fi asigurată de Patrula Călare a Municipiului Bucureşti – cu echipaje de poliţie călare.
În zonele aglomerate, din apropierea marilor magazine şi pieţe, vor avea loc acţiuni speciale în vederea combaterii comerţului ambulant stradal neautorizat. Efectivele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti vor mai asigura ordinea publică şi la acţiunile organizate, în această perioadă, de către Primăria Capitalei.

În ceea ce priveşte operatorii de salubrizare, potrivit dispoziţiei Primarului General, aceştia vor continua activităţile de spălat carosabil şi trotuare, în toate sectoarele Capitalei, salubrizarea arterelor şi evacuarea deşeurilor de pe terenurile virane, se va intensifica activitatea de monitorizare a evacuării depozitelor necontrolate de deşeuri, precum şi asigurarea şi menţinerea stării de salubrizare în zona lăcaşelor de cult. Mai mult, pentru a preîntâmpina acumularea unor cantităţi de deşeuri foarte mari la populaţie, toţi operatorii vor asigura serviciul de salubrizare menajeră şi în ziua de sâmbătă.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button