Cum vor arăta trenurile făcute de Alstom pentru magistrala de metrou Drumul Taberei

11 nov. 2020
139 Afișari
Cum vor arăta trenurile făcute de Alstom pentru magistrala de metrou Drumul Taberei

Metrorex a atribuit Alstom un contract pentru 30 de trenuri Metropolis pentru noua Magistrală 5 din Drumul Taberei, potrivit companiei private. Primele 13 trenuri vor fi furnizate într-un contract de peste 100 de milioane euro, ce poate fi extins cu opțiunea de livrare a încă 17 trenuri, valoarea totală a proiectului putând ajunge la 240 de milioane de euro.

Compania a anunțat că primul tren va fi livrat în mai puţin de 29 de luni şi va circula pe prima secţiune a Magistralei 5 de metrou, aflată deja în serviciul comercial. Celelalte 12 trenuri ale primului lot vor fi livrate imediat după omologarea primei unităţi, urmând ca lotul opţional de 17 unităţi să fie livrat în urma unei cereri ferme primite din partea operatorului bucureştean.

Trenurile au o configuraţie specifică, personalizată anume pentru metroul din Bucureşti:

  • caroserie din oţel inoxidabil,
  • 114 metri lungime şi trei metri lăţime,
  • o capacitate totală de 1.200 de pasageri/ tren.

Configuraţia finală, culorile şi finisajele vor fi complet personalizate în conformitate cu cerinţele clientului, în etapa de proiectare. Totodată, garniturile vor fi echipate cu tehnologia CBTC la bord, pentru a fi compatibile cu cea mai modernă tehnologie de semnalizare din calea de rulare. Fiecare tren va avea şase vagoane, a câte 216 locuri, într-o dispunere longitudinală şi va asigura două zone speciale de acces destinate pasagerilor cu dizabilităţi.

Mai mult decât atât, „pasagerii vor beneficia de o serie de inovaţii care fac călătoria mai sigură şi mai confortabilă, inclusiv atenuarea zgomotului intern, patru uşi duble pe fiecare parte a fiecărui vagon, ferestre mari, iluminare cu LED-uri şi informaţii în timp real, cum ar fi harta dinamică a traseului. Unele caracteristici au fost proiectate pentru a permite un flux optim de pasageri, cum ar fi uşi largi, zone largi de trecere şi zone dedicate persoanelor cu dizabilităţi.”

Gama de trenuri de metrou Metropolis de la Alstom este în operare de peste 20 de ani în toată lumea, printre cei 60 de clienţi ai companiei numărându-se operatorii de metrou din Paris, New York, Londra, Amsterdam, Singapore, Riyadh, Dubai, Sydney şi Montreal.

Compania Alstom oferă o gamă completă de echipamente şi servicii, de la trenuri de mare viteză, metrouri, tramvaie şi autobuze electrice, până la sisteme integrate, servicii personalizate, infrastructură, controlul traficului şi soluţii de mobilitate digitale.

În anul fiscal 2019/2020, compania a înregistrat vânzări de 8,2 miliarde de euro şi a contabilizat comenzi în valoare de 9,9 miliarde de euro. Cu sediul principal în Franţa, Alstom este prezentă în peste 60 de ţări şi are 38.900 de angajaţi.

Sursa foto: energynomics.ro

Cookies