Cum vor arăta pieţele Bucureştiului FOTOGALERIE

de:
05 sept. 2011
0 Afișari
Cum vor arăta pieţele Bucureştiului FOTOGALERIE

Una dintre pieţele noi care ar urma să fie pusă în funcţiune în următorul an este cea din Sectorul 4 al Capitalei: Piaţa Progresul. Aici, primarul conservator Cristian Popescu Piedone a anunţat o investiţie în jur de 7,5 milioane de euro, banii fiind alocaţi dintr-un credit bancar.

Potrivit studiului de fezabilitate întocmit de arhitecţi, complexul comercial Progresul va avea o suprafaţă construită desfăşurată de peste 11.000 de metri pătraţi, fiind dispus pe un regim de înălţime subsol, parter plus un etaj. Unitatea agro-alimentară va fi structurată în mai multe hale de carne, peşte şi lactate, spaţii comerciale pentru produse nealimentare, cafetărie, spaţii administrative, grupuri sanitare şi zone de depozitare şi aprovizionare.

În plus, o parte din bucureştenii care vor veni la cumpărături la piaţa Progresul vor scăpa de grija locurilor de parcare, complexul comercial fiind prevăzut cu parcaj cu 228 de locuri pe acoperiş. Ca finisaje, pentru pardoseală se vor folosi mochete, gresie ceramică porţelanată şi beton antiderapant, îndeosebi pe treptele exterioare ale clădirii.

Tot în Sectorul 4 va fi construită şi o nouă piaţă la Apărătorii Patriei, pe structură metalică, cu un etaj, la care se adaugă o hală de asomare a animalelor. Investiţia în ambele locaţii a fost estimată de administraţie la 9 milioane euro, în total. „Zonele corespunzătoare magazinelor vor fi de aproximativ 1.650 metri pătraţi. Intrările, în număr de trei, vor fi prevăzute cu uşi glisante automate controlate în infraroşoru”, se specifică în raportul de specialitate care a stat la baza proiectului de hotărâre de Consiliu Local Sector 4, aprobat de administraţia locală.

În luna ianuarie a acestui an, primarul Piedone a mai inaugurat o clădire de 1.600 de metri pătraţi în Piaţa Progresu, după o investiţie de 868.000 euro cu TVA din fondurile Administraţiei Pieţelor Sector 4.

Până la sfârşitul acestui an urmează să fie finalizată şi Piaţa Valea Ialomiţei, din Sectorul 6 al Capitalei, condus de democrat-liberalul Cristian Poteraş. Lucrările de reabilitare au început deja, contractul fiind atribuit firmei Pedro Company Constructexim Bucureşti, la suma de 2,14 milioane de euro cu TVA.

Noua piaţă va avea o suprafaţă desfăşurată de 6.000 de metri pătraţi, din care 2.000 de metri pătraţi vor fi destinaţi tarabelor cu fructe şi legume, 1.000 de metri pătraţi spaţiilor comerciale, iar restul parcării de la etajul clădirii. “Parcarea supraetajată va avea 80 de locuri şi, potrivit estimărilor noastre, va fi gata în decembrie 2011. Pentru amenajarea noii pieţe Valea Ialomiţei se va utiliza un credit bancar în cuantum de 9 milioane lei cu tot cu TVA”, a precizat pentru B365.ro Gabriela Leahu, directorul Administraţei Pieţelor Sector 6.

Conform sursei citate, tot cu împrumut bancar ar urma să mai fie reabilitate alte două pieţe din Sectorul 6 al Capitalei, respectiv Chilia Veche şi Drumul Taberei. Pentru modernizarea pieţei Chilia Veche, administraţia locală a prevăzut un buget de 7 milioane lei (1,66 mil. euro), iar pentru reamenajarea pieţei Drumul Taberei suma de 4 milioane lei (circa 1 mil. euro).

Şi în Sectorul 3, primarul PDL Liviu Negoiţă a anunţat că  intenţionează să investească aproximativ 9,2 milioane de euro în Piaţa Republica, ce va fi construită la intersecţia dintre Şos. Dudeşti Pantelimon cu Bdul. Basarabia. În acest caz, piaţa va fi prevăzută cu parcare de 261 de locuri, majoritatea construite în subteran.

Potrivit Planului Urbanistic de Detaliu (PUD), aprobat de consilierii locali din Sectorul 3 la şedinţa din luna august, noua piaţă va fi amplasată pe un teren în suprafaţă totală de aproximativ 12.000 mp. Conform avizului de urbanism Piaţa Republica va fi dotată cu un supermarket închis cu sticlă în suprafaţă de 1.040 mp, la care se adaugă patru magazine de comercializare carne, peşte, lactate şi legume. În incinta aceleiaşi unităţi va funcţiona şi o piaţă agroalimentară deschisă de 1.218 mp.

În plus, bucureştenii care vor merge la cumpărături cu maşina personală vor avea la dispoziţie o parcare cu 261 de locuri, din care 95 de locuri vor fi amenajate la suprafaţă, iar 166 de locuri în subteran, potrivit raportului de specialitate întocmit de Administraţia Pieţelor Sector 3. Proiectul prevede şi amenajarea unui spaţiu verde în suprafaţă de 2.446 mp cu trotuare placate cu piatră, jardiniere, porticşi şi unde ar urma să fie montate bănci din lemn nobil.

După doi ani de lucrări de modernizare, primarul Sectorului 1 din Capitală, liberalul Andrei Chiliman a inaugurat, de Paşti, piaţa Amzei, în urma unei investiţii de circa 11 milioane de euro. Suprafaţa desfăşurată a noii pieţe este de 7.000 de metri pătraţi, de aproape două ori mai mare decât înainte de reabilitare.

Piaţa unitate dispune de tarabe moderne, spaţii verzi, parcări subterane, alei şi terase. La subsol funcţionează o piaţă agroalimentară acoperită, deschisă tot timpul anului, şi o piaţă volantă pentru lunile de vară. La parter există o piaţă de fructe şi una de flori, iar etajul 1 este destinat produselor perisabile: carne, brânză, mezeluri.

Noua piaţă Amzei dispune de aproximativ 250 locuri de parcare – 45 la subsol şi restul la nivelul solului.

Cookies