Cum vor arăta noua clădire ASE de 7 etaje și Casa Nanu-Muscel, după renovare. GALERIE FOTO

de:
23 aug. 2015
89 Afișari
Cum vor arăta noua clădire ASE de 7 etaje și Casa Nanu-Muscel, după renovare. GALERIE FOTO

ASE a anunţat, la finele lunii trecute, că a inaugurat șantierul din Piața Romană nr. 7, pentru continuarea lucrărilor de Consolidare, Restaurare și Extindere a casei Nanu-Muscel, prevăzută cu un etaj și mansardă.

Casa Nanu-Muscel va găzdui Muzeul ASE și Galeria de Artă Cecilia Cuțescu-Stork, deschisă din 2007 la etajele 1 şi 2 ale Clădirii Ion N. Angelescu. În spatele monumentului istoric va fi ridicat un corp nou, de 7 etaje, care urmează să fie folosit pentru spații de birouri și laboratoare de cercetare.

Clădirea va fi prevăzută cu un garaj subteran, pe trei niveluri, cu 50 de locuri de parcare pentru cadrele didactice ale universității.

„Lucrările de consolidare și restaurare ale Clădirii C1, care este monument istoric, vor fi realizate de către experți atestați în restaurarea monumentelor istorice. Clădirea restaurată va avea acces public din Piața Romană și va fi un spațiu destinat culturii, care va găzdui Muzeul ASE, Galeria de Artă Cecilia Cuțescu-Stork și spații pentru activități cultural-artistice. Având în vedere valoarea și destinația acesteia, ASE intenționează să includă clădirea în circuitul obiectivelor culturale ale Capitalei.”, precizează reprezentanții ASE.

Proiectantul general al proiectului este SC Graphic Studio SRL, șeful de proiect fiind arhitectul Remus Artenie Hârşan. Antreprenorul General este SC Palex SRL, iar valoarea totală a contractului se ridică la 23.320.380 lei (fără TVA).

Termenul de realizare este de  24 de luni, iar suprafața totală desfășurată va fi de 6500 m2, dintre care 4600 m2 constituie suprafața utilă.

Totodată, pentru dotarea construcției cu logistica necesară, universitatea intenționează să acceseze fonduri europene nerambursabile prin Programul operațional competitivitate 2014 — 2020.

Anterior inaugurării şantierului, reprezentanţii societăţii civile şi cei ai Ordinului Arhitecților din România (OAR) au solicitat ASE Bucureşti să facă public proiectul care propune consolidarea și restaurarea casei Nanu-Muscel și proiectul clădirii de 7 etaje.

„Nimeni nu are nimic cu funcționalizarea mansardei, însă cu păstrarea proporțiilor pentru care casa a fost declarată monument istoric. La fel, nimeni nu se opune construirii unei clădiri lipite de calcanul existent, la același nivel cu calcanul, numai că clădirea cu calcan are parter plus 5 etaje, nu parter cu 7 etaje, cum spune domnul rector. În ceea ce privește aspectul de legalitate, întrucât lucrările au fost contractate în 2015, nu puteau începe în 2013, deci autorizația a expirat din 2013. E adevărat că este o adevărată birocrație la emiterea autorizațiilor, însă nu înseamnă că ASE-ul trebuie să se furișeze pe lângă lege, așa cum a făcut-o de atâtea ori Universitatea București”, declara Nicușor Dan în solicitarea menționată.

Cookies