Cum vor arăta noile tramvaie din București! Design „custom-made” realizat de ASTRA Arad

25 nov. 2020
461 Afișari
Cum vor arăta noile tramvaie din București! Design „custom-made” realizat de ASTRA Arad

Compania ASTRA Arad a anunțat recent noul proiect de tramvai ce urmează să fie livrat în 100 de exemplare în Capitală. Se pare că este vorba de un design "custom-made", special pentru București, diferit de restul tramvaielor Imperio ce sunt livrate în prezent în Cluj, Oradea și Arad.

Propunerea ASTRA pentru design-ul celor 100 de tramvaie noi pentru București
Într-un clip de promovare al ASTRA Arad de pe site-ul Club Feroviar este prezentată propunerea preliminară de design pentru viitoarele tramvaie ce vor fi livrate la #București. Modelul „Imperio București” va avea o lungime de 36 de metri, 6 uși duble de acces și ar urma să fie fabricat în 100 de exemplare pentru a circula pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 și 55.
Designul „custom-made” propus de #ASTRA pentru capitală este deosebit de restul tramvaielor #Imperio care se livrează în acest moment la Cluj, Oradea și Arad, iar în viitor și la Galați”, scrie Asociația Metrou Ușor într-o postare pe Facebook, alături de un clip video de prezentare a viitorului model de tramvai ce va circula pe străzile Capitalei.
100 de tramvaie noi în București

Primăria Capitalei a selectat marți, 8 septembrie, câștigătorul licitației pentru 100 de tramvaie noi în București. Oferta desemnată câștigătoare este cea a asocierii Astra Vagoane Călători – CRRC Qingdao Sifang.

„Am fost declarați câștigători. După parcurgerea perioadei prevăzute de lege (ART 8 din Legea 101/2016) vom primi din partea Autorității Contractante data și ora la care vom fi invitați pentru semnarea contractului”, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții Astra Vagoane Călători.

Articolul 8 din legea menționată vizează termenul de contestare și efectele contestației. Amintim că la licitația Primăriei Capitalei pentru 100 de tramvaie au depus ofertă și turcii de la Durmazlar. Primăria Muncipiului Bucureşti a publicat pe 11 decembrie 2018 anunţul pentru achiziţia a 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de 845,68 de milioane de lei, fără TVA (180 de milioane de euro).

Tramvaiele trebuie să aibă 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele. Pe lângă cele 100 de tramvaie de 36 de metri lungime cumpărate de Primăria Capitalei, Societatea de Transport Bucureşti (STB) mai cumpără 40 de tramvaie noi de 18 metri lungime.

Cookies