Cum vor arăta intrările în Bucureşti în 2035. FOTO

de:
07 nov. 2011
0 Afișari
Cum vor arăta intrările în Bucureşti în 2035. FOTO

Proiectele pe care le prezintă urbaniştii se referă la trei porţi de intrare în oraş, respectiv cea din vest, din sud şi din est, care intersectează şoseaua de centură. Deoarece această şosea a fost construită pe itinerariul fostului fort de apărare al oraşului, care înconjura Bucureştiul încă înainte de primul război mondial, urbaniştii s-au gândit să pună în evidenţă ceea ce a mai rămas din aceste construcţiimilitare, transformându-le în atracţii turistice, scrie libertatea.ro.

Zona proiectată în „Conceptul Strategic pentru Bucureşti 2035” este delimitată de fortul Chiajna, în apropiere de Autostrada 1, drumul Bucureşti – Giurgiu care intersectează centura la Jilava şi Autostrada 2, chiar la ieşire din Bucureşti. Aceste intersecţii urmează a fi reconfigurate monumental, ca „porţi de acces” în oraş.
Poarta de acces dinspre Vest ar urma să beneficieze de pe urma reabilitării Fortului Chiajna, pe şoseaua Giurgiului se vor dezvolta clădiri de birouri şi parcuri industriale, în timp ce la Poarta de Est a oraşului ar urma să se afle o zonă de activităţi culturale şi de agrement. Se are în vedere construirea unui velodrom, a unor ateliere artistice şi a unor spaţii expoziţionale.

Cookies