VREMEA

Cum va fi vremea până în luna iunie, în Bucureşti şi în ţară. PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

LUNA APRILIE

Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând sudul ţării, unde local valorile termice se pot situa sub limitele normale. 

Norme climatologice pentru temperatura medie a aerului: 8-13 grade Celsius, în regiunea Muntenia. 

Cantităţile lunare de precipitaţii vor prezenta în general o tendinţă de excedent în vestul, centrul şi nordul ţării, iar în restul regiunilor vor fi posibile valori apropiate de mediile multianuale.

Norme climatologice pentru precipitaţii: 30-65 litri/mp, în regiunea Muntenia. 

LUNA MAI

Valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale, local în centrul şi nordul ţării fiind posibile temperaturi medii lunare sub normele climatologice.

Norme climatologice pentru temperatura medie a aerului: 12-18 grade Celsius, în regiunea Muntenia. 

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa în general peste mediile climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, sudul şi vestul ţării, unde acestea pot înregistra valori normale.

Norme climatologice pentru precipitaţii: 50-100 litri/mp, în regiunea Muntenia. 

LUNA IUNIE

Temperatura aerului va avea în general valori medii apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării, posibil peste norme local în vest şi sud-est.

Norme climatologice pentru temperatura medie a aerului: 15-21 grade Celsius, în regiunea Muntenia. 

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile lunare în zonele centrale şi nordice, iar în restul teritoriului acestea vor avea în general o tendinţă de deficit.

Norme climatologice pentru precipitaţii: 55-125 litri/mp, în regiunea Muntenia. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button