Cum va fi vremea, miercuri, în București. Temperaturile se apropie de normalul perioadei, spune ANM

05 oct. 2022
121 Afișari
Cum va fi vremea, miercuri, în București. Temperaturile se apropie de normalul perioadei, spune ANM
Cum va fi vremea, miercuri, în București. Temperaturile se apropie de normalul perioadei, spune ANM. Sursa foto: Pexels

Dimineață este răcoare, dar la orele amiezii temperaturile se apropie de mediile climatologice pentru această dată din calendar. Meteorologii ne spun cum va fi vremea, miercuri, în București și în țară.

Cum va fi vremea, miercuri, în București

Miercuri, 5 octombrie, temperaturile din București vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei.

În primele ore ale zilei, cerul va fi predominant senin, apoi vor apărea înnorări temporare și va deveni variabil. Vântul va fi prezent, dar va sufla slab.

La orele prânzului, temperatura maximă din Capitală se va situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 9 grade Celsius, potrivit informațiilor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vremea în țară

Astăzi, în cea mai mare parte din țară, valorile termice se vor apropia de cele normale perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Posibil să apară ploi slabe (izolat) în estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab până la moderat, iar valorile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade Celsius.

Dimineața, pe alocuri va apărea și ceața, mai ales în regiunile intracarpatice. Temperaturile minime din țară se vor încadra între 0 și 13 grade Celsius.

În zonele montane, cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare. Izolat, posibil să apară ploi slabe, în timpul zilei, în Carpații Orientali. Vântul va sufla slab, dar pe crestele montane, la altitudine de peste 1700 m altitudine, vor apărea unele intensificări ale vântului. Valorile termice vor fi în creștere ușoară, mai ales în masivele vestice și nordice:

  • Ceahlău: 7 grade Celsius;
  • Păltiniș: 10 grade Celsius;
  • Poiana Brașov: 12 grade Celsius;
  • Predeal: 12 grade Celsius;
  • Rânca: 8 grade Celsius;
  • Semenic: 10 grade Celsius;
  • Sinaia: 10 grade Celsius;
  • Stâna de Vale: 13 grade Celsius;
  • Straja: 7 grade Celsius.
Cookies