Cum va fi vremea la munte și la mare, în următoarele două săptămâni. PROGNOZA METEO

de:
13 mai 2019
0 Afișari
Cum va fi vremea la munte și la mare, în următoarele două săptămâni.  PROGNOZA METEO

În Banat, temperaturile maxime vor fi în scădere de la o medie de 23 de grade în prima zi, până la 18 grade în data de 15 mai. Va urma o încălzire treptată a vremii, astfel încât între 19 şi 21 mai media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 25 de grade. Din data de 22 mai, media maximelor termice va fi de 24 grade iar a celor minime va varia între 9 şi 11 grade, pentru ca apoi să crească în 21 – 22 mai la 13 grade, pentru ca până la sfârşitul intervalului să scadă uşor şi să ajungă la 12 grade în ultima zi. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente şi importante cantitativ între 14 şi 16 mai, transmite Administraţia Naţională de Meteorogologie.

Şi în Crişana temperaturile vor fi în scădere în prima parte a perioadei, până pe 15 mai valorile diurne fiind în scădere, de la 23 la 19 grade. Apoi, vremea va intra în încălzire, pentru ca în jurul datei de 20 mai să ajungă chiar şi la 25 de grade. În prima săptămână vor fi înregistrate variaţii, iar media lor se va situa la 9 grade, pentru ca în a doua săptămână să ajungă până la 13 grade. Instabilitatea atmosferică va fi specifică zonei, pe tot parcursul intervalului, înregistrându-se averse mai importante cantitativ între zilele 15-17 mai.

Transilvania va înregistra uşoare variaţii de temperatură până pe 19 mai, cu o medie situată între 20 şi 22 de grade. Între 19 şi 21 mai, maximele vor urca până la 23 de grade. Variaţiile temperaturilor minime vor atinge o medie de până la 8-10 grade, iar valorile cele mai ridicate vor fi înregistrate, ca şi în celelalte zone ale ţării, în jurul datei de 21 mai. Instabilitatea atmosferică se va manifesta pe aproape tot parcursul intervalului, cu cantităţi mai importante de precipitaţii între 15-18 mai.

În Maramureş, până la sfârşitul primei săptămâni nu vor fi înregistrate variaţii semnificative, media fiind de 20-21 de grade, pentru ca în intervalul 18-21 mai temperaturile să crească până la 23-24 de grade. Până la sfârşitul perioadei, tendinţa va fi de uşoasă scădere, până la 22 de grade. Minimele vor oscila între 9-10 grade, pentru ca la începutul celei de a doua săptămâni să crească cu valori între 11-12 grade. Vor fi averse mai însemnate cantitativ între 15-17 mai.

Moldova nu va înregistra variaţii semnificative pe tot parcursul intervalului, media regională situându-se între 22 şi 24 de grade. Minimele vor înregistra o tendinţă de creştere uşoară în prima săptămână, iar variaţiile vor fi nesemnificative, cu o medie regională de 10-12 grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales în prima săptămână, cantităţi de apă mai însemnate fiind posibile în intervalul 16-19 mai.

Până pe data de 19 mai, temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară în Dobrogea, de la medii în jurul a 19 grade, până la 22 de grade. În a doua săptămână, variaţiile de temperatură vor fi nesemnificative, cu o medie regională de 22 de grade. Minimele vor oscila de la valori între 11-12 grade, la cele între 13-14 grade, cu o medie regională la nivelul celor din urmă. În jurul datei de 19 mai sunt posibile precipitaţii mai însemnate.

Muntenia va înregistra cele mai ridicate maxime. În prima săptămână, media lor va fi între 21-23 de grade, iar spre finalul celor două săptămâni, între 24-26 de grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în prima parte a intervalului, când vor fi averse mai însemnate cantitativ între 15-17 mai. Probabilitatea precipitaţiilor va fi mai redusă în a doua săptămână.

Şi în Oltenia vremea se va încălzi, cu medii ale maximelor de până la 25 de grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ în intervalul 14-17 mai.

La munte, temperaturile maxime vor fi, în medie, în jurul a 11-13 grade în prima săptămână, iar în cea de a doua între 13-15 grae. Noaptea, temperaturile vor scădea şi până la 5 grade în prima săptămână, şi între 6-7 grade în cea de a doua. Averse semnificative vor fi înregistrate în intermavul 14-18 mai.

Cookies