Cum va fi VREMEA în WEEKEND (22-24 MAI 2015), în BUCUREȘTI, la MUNTE și LA MARE

de:
22 mai 2015
0 Afișari
Cum va fi VREMEA în WEEKEND (22-24 MAI 2015), în BUCUREȘTI, la MUNTE și LA MARE

VREMEA ÎN BUCUREȘTI, LA MUNTE ȘI LA MARE, VINERI, 22 MAI

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi caldă, vineri. Cerul va fi variabil, iar vântul slab in prima parte a zilei, va fi moderat după-amiaza. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

La munte cerul va fi variabil, local în Carpaţii Occidentali şi izolat în rest vor fi averse şi descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp şi va cădea grindină. Vântul va avea intensificări izolate, mai ales în timpul averselor. Vor fi 22 de garde la Stâna de Vale şi Predeal, 21 la Sinaia 1500 si Paltinis, 16 la Semenic si 15 pe Vf. Toaca din Ceahlau. Mâine vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări scurte ale vântului în Carpaţii Occidentali şi pe arii restrânse în restul zonei montane. Valorile termice, comparabile cu cele vineri, vor caracteriza în continuare o vreme caldă. Duminică în continuare o vreme caldă, dar şi în general instabilă. Aversele si descărcările electrice vor fi mai frecvente după amiaza, in Carpaţii Occidentali, dar local, şi în restul zonei montane. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate şi izolat va cădea grindină.

La mare o vreme frumoasă. Vântul va avea intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 24 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 18 şi 21 grade, cu cele mai ridicate valori în deltă. În weekend vremea se mentine predominant frumoasă şi caldă, cu cerul mai mult senin si cu maxime in general intre 21 si 24 de garde. Cerul va fi mai mult senin, însă duminică spre seară se va înnora şi vor fi averse însoţite de descărcări electrice si vint. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 18 şi 20 grade..

VREMEA ÎN WEEKEND, LA BUCUREȘTI, MUNTE ȘI MARE 22-24 MAI 2015

Sâmbătă, vremea va rămâne caldă în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 23-24 de grade in vest si pe litoral şi 32 de grade la Iaşi. În jumătatea de vest a ţării gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat. Vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala izolat.

În Capitală, vremea se va menţine caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara dar condiţiile de averse vor fi reduse. 13 grade dimineaţa. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

Duminică vremea va fi în continuare caldă, dar şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în jumătatea de vest a ţării, dar local, spre seară, şi în celelalte regiuni. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate şi izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 23 de grade la Oradea şi 32 de grade la Calarasi, Galati si Iasi.

În Bucureşti, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate spre seară şi când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. 14-16 grade dimineaţa şi o maximă în jurul valorii de 30 de grade.

SURSA: realitatea.net

Cookies