VREMEA

Cum va fi vremea în week-end, în Bucureşti, la munte şi la mare

Bucureştenii nu au nevoie de umbrele, vineri. Soarele va fi la el acasă în Capitală, cei câţiva nori ce vor traversa cerul vor fi strict decorativi, iar temperatura se va avânta spre 30-31 de grade, nerăcorită de nicio pală de vânt, scrie rtv.net.

Sâmbătă, vremea se va menţine călduroasă, în Capitală. Cerul va fi variabil, dar se va înnora în cursul nopţii când vor fi posibile averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

În Bucureşti, duminică, vremea se va răci, astfel încât temperatura maximă va fi de 27…28 de grade. Cerul va fi temporar noros şi trecător pe parcursul zilei se vor semnala ploi de scurtă durată, însoţite de decărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

Vreme caldă şi ploi pe litoral

Soarele nu se dă dus de peste litoralul românesc vineri. Temperaturile nu vor fi motiv de supărare pentru nimeni cu cele 26-29 de grade anunţate la amiază, în timp ce apa mării se va alinia şi ea la pornirile estivale urmând să urce la 23-25 de grade. Marea ne promite şi pentru sâmbătă câteva ore însorite şi fără cusur. Temperaturile urcă încă şi mai mult, spre 27 până chiar 30 de grade, perfecte pentru un strat de bronz destul de grăbit, iar apa mării îi mai răcoreşte pe turişti cu cele 23-24 de grade de la ţărm. Din păcate, tocmai când să profităm de un weekend perfect pe litoral, vremea întoarce foaia şi duminică ploile se instalează la malul Mării Negre, furând şi din gradele de la amiază. Astfel, mâine abia dacă se mai fac 24-27 de grade, după o dimineaţă în care mercurul nu va trece de 18-19 grade.

Ploi, în week-end, la munte

Vineri, este frumos şi plăcut la munte. Norii de după-amiază însă vă vor trimite la adăpost înainte de căderea serii, când sunt anunţate ploi în averse, cu vânt şi descărcări electrice.

Dacă v-aţi făcut planuri de plimbări pe cărări de munte, e bine să luaţi o pelerină de ploaie în rucsac sâmbătă. E drept, peste zi sunt şanse mici să vă prindă vreo ploaie, dar după-masă norii vor scălda crestele orientale şi pe cele meridionale în câteva duşuri reci, cu fulgere şi tunete, iar vântul se va agita şi el puţin pe durata ploilor. Nu este exclus să vă întâlniţi şi cu ceva grindină pe drum, dar temperaturile nu lasă de dorit. Bucuraţi-vă însă de ziua de sâmbătă din staţiunile montane, pentru că duminică norii se ceartă cu soarele şi câştigă lupta destul de rapid, aşa că ploile vor deveni cuvântul de ordine, iar fenomenele electrice şi vântul nu vor fi nici ele parteneri de drumeţii prea agreabili.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button