VREMEA

Cum va fi vremea în week-end, în București, la mare și la munte

Sâmbătă, bucureştenii vor avea parte de vreme călduroasă. Soarele domină peisajul meteorologic în primele ore, apoi norii prind curaj şi spre seară sunt condiţii să apară o ploaie de scurtă de vară. Vântul suflă ușor, iar după-amiază termometrele arată 31, 32 grade la umbră, cu 3, 4 grade mai cald decât în mod normal la această dată, potrivit rtv.net.

În Capitală, duminică, norii mai zăbovesc pe cer în prima parte a zilei când sunt condiţii să plouă slab, trecător, apoi soarele domină peisajul meteorologic. Vântul nu ne deranjează iar termometrele vor arăta maxime în jur de 31 grade, cu câteva grade peste normalul termic al acestei date.

În Bucureşti, vremea călduroasă revine, luni, chiar şi canicula se face simţită prin disconfortul termic accentuat, pentru că maximele ajung la 34, 35 grade la umbră. Cerul va fi mai mult senin dimineaţa, apoi apar câţiva nori.

Cum va fi vremea la mare

Sâmbătă, vreme în general frumoasă la malul mării, cu ceva nori pe cer, dar fără şanse de ploaie, aşadar putem avea parte de câteva ore de plajă. Vântul e ceva mai sprinten din când în când, fără să devină prea supărător. Maximele termice, la umbra bineînţeles, vor fi cuprinse între 27 şi 30 grade, cu cele mai mari valori în apropierea staţiunii Mamaia. Apa mării este calda, are între 24 şi 26 grade în apropierea ţărmului.

Duminică, norii se înmulţesc temporar pe cer şi trecător vor fi averse slabe, însoţite de descărcări electrice, timp în care şi vântul prinde putere. După-amiaza vine cu maxime între 27 şi 29 grade.

Înnorări temporare și ploi locale la munte 

Sâmbătă, la munte vremea e mai plăcută în prima parte a zilei, când cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza şi noaptea când local în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi pe arii restrânse în cei Occidentali vor fi averse, tunete si fulgere. Vântul nu sufla tare, poate doar izolat în timpul ploilor să fie mai turbulent. Temperatura aerului va avea valori maxime apropiate de cele de vineri, cu valori de 13 grade pe Ceahlău, 17 la Sinaia, 18 la Semenic şi 19 la Păltiniş. Ca de obicei, la Stâna de Vale e o idee mai cald, cu 22 de grade la orele amiezii.

Duminică mai avem parte de înnorări temporare, însă doar local norii lasă ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice. Vântul nu suflă cu viteză prea mare, iar mercurul din termometre se opreşte la valori maxime comparabile cu cele de sâmbătă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button