VREMEA

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în București, la munte și la mare. Când vin ploile

Vremea în București

În primele 2 zile ale intervalului, temperaturile maxime se vor menţine aproximativ în jurul mediei de 25 de grade, ca apoi să se înregistreze o creştere până pe data de 20 iulie, când se vor atinge maxime normale pentru a doua decadă a lunii iulie, de 27…28 de grade.

Tendinţa, după data de 21 iulie, va fi de scădere a temperaturilor maxime spre medii în jurul valorii de 24 de grade. Din 25 iulie maximele vor crește spre 27 de grade.

Temperaturile minime vor oscila între 14 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul intervalului şi în perioada 23…25 iulie.
Averse, în general slabe, se vor semnala în primele două zile. În intervalul 20…24 iulie probabilitatea pentru averse va fi ridicată.

Vremea la mare

Pe parcursul intervalului de prognoză, temperatura aerului va înregistra mici variaţii în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Temperaturile medii maxime vor fi cuprinse între 26 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 20 iulie şi în perioada 25…28 iulie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin medii ale temperaturilor minime situate între 17 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori la mijlocul şi sfârşitul perioadei de prognoză şi cele mai scăzute la începutul perioadei şi în jurul datei de 24 iulie. 

Ploi slabe, de scurtă durată, vor fi în a doua zi a intevalului şi posibil în zilele de 23 şi 24 iulie. În restul perioadei probabilitatea de averse va fi redusă.
 
Vremea la munte

Vremea va fi răcoroasă în primele două zilei ale intervalului, cu medii ale temperaturilor  maxime de 14…16 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ 8 grade. Vremea se va încălzi în perioada 17…20 iulie, astfel că atât valorile maxime cât şi cele minime vor creşte în medie cu 3…4 grade. Este posibilă o nouă răcorire de scurtă durată, după data de 21 iulie, iar începând cu 25 iulie temperatura va fi în creştere, astfel încât la finalul intervalului de prognoză se vor atinge maxime situate, în medie, în jurul a 20 de grade Celsius şi minime de 10…11 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în primele două zile ale intervalului şi în  perioada 21…24 iulie, când sunt posibile şi cantităţi de apă însemnate. În restul zilelor, aversele se vor semnala pe arii restrânse.Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button