Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Prognoza meteo estimată de ANM

19 apr. 2022
594 Afișari
Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Prognoza meteo estimată de ANM
Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Prognoza meteo estimată de ANM. Sursa foto: Pixabay

ANM a publicat prognoza actualizată și ne spune cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni, în intervalul 18 aprilie – 16 mai 2022.

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimările meteorologice pentru patru săptămâni.

Astfel, în săptămâna 18 – 25 aprilie 2022, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara. Cel mai frig va fi jumătatea de vest a României.

În intervalul menționat mai sus, regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea țării, în special în nord-vest și la munte. Excepție va face sud-vestul și sudestul extrem al României, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Simțim că vine primăvara și vremea se încălzește în săptămâna 25 aprilie – 2 mai 2022. Temperaturile medii vor fi mai ridicate față de cum ar trebui să fie în această perioadă, la nivelul întregii țări, transmit meteorologii.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile din sud, la munte și local în regiunile centrale. În rest, precipitațiile vor fi în general apropiate de cele normale.

Prognoza meteo estimată de ANM

Săptămâna 2 – 9 mai 2022. Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele specifice intervalului. Posibil ca valorile să fie ușor mai ridicate în extremitatea sudică și în sud-vestul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice și la munte, dar în special în cele din sud, iar în rest va fi în apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Săptămâna 9 – 16 mai 2022. Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru aceast interval, în toată România.

Potrivit ANM, cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în regiunile din sudul țării și la munte, iar în restul țării cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale.

Cookies