Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni, în Bucureşti, la munte şi la mare

de:
08 iul. 2013
0 Afișari
Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni, în Bucureşti, la munte şi la mare

Până vineri, 12 iulie, în Bucureşti, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 28-29 de grade, apoi regimul termic va scădea cu circa 2 grade. Abia după 17 iulie vremea va deveni călduroasă, temperaturile maxime crescând către 30-31 de grade.

Temperaturile minime nocturne vor scădea de la 17…18 grade în primele dimineţi spre aproximativ 15 grade în jurul datei de 15 iulie, pentru ca apoi să crească din nou până la medii de 17 grade la sfârşitul intervalului de prognoză

Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai mare în perioada 12-16 iulie, însă ploile vor fi sporadice şi în general slabe cantitativ.

Cum va fi vremea la mare

Între 8 şi 12 iulie temperaturile maxime vor fi, în medie, de 28…29 de grade, apoi vor scădea uşor, spre valori de 26…27 de grade în intervalul 13 – 18 iulie. La sfârşitul  perioadei de prognoză, vremea se va încălzi şi mediile valorilor maxime vor atinge din nou aproximativ 29 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin medii ale
temepraturilor minime situate între 15 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori la începutul şi sfârşitul perioadei de prognoză şi cele mai scăzute la mijulocul acesteia.

Ploi slabe, de scurtă durată, se vor semnala pe arii restrânse, cel mai probabil în perioada 12-16 iulie.

Vreme răcoroasă la munte

Până în 12 iulie regimul termic se va menţine relativ constant, cu medii ale temperaturilor maxime de 17…18 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ 10 grade. Între 13 şi 16 iulie o uşoară răcire va determina o scădere de 2…3 grade, apoi valorile termice vor creşte din nou, astfel încât la finalul intervalului de prognoză se vor atinge maxime situate, în medie, în jurul a 20 de grade Celsius şi minime de 10…11 grade.

Vor fi averse şi descărcări electrice, la nivel local, mai ales în cursul după-amiezelor, pe tot parcursul perioadei de prognoză.

Cookies