Cum va fi vremea în septembrie, octombrie și noiembrie, în București, la mare și la munte

de:
03 sept. 2013
0 Afișari
Cum va fi vremea în septembrie, octombrie și noiembrie, în București, la mare și la munte

În septembrie, temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile climatologice în majoritatea regiunilor țării.

În București vor fi între 12 și 18 grade celsius, la mare între 16 și 19 grade celsiuls, iar la munte între 11 și 16 grade.

Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, exceptand regiunile vestice, centrale si nordice, unde local se pot inregistra valori peste mediile multianuale. În București vor fi între 30 și 55 l/mp, la mare între 30 și 45 l/mp, iar la munte între 30 și 60 l/mp.

În octombrie, valorile termice vor fi in general apropiate de normele climatologice, posibil mai ridicate in sudul, sud-estul si vestul tarii.

În București vor fi între 7 și 13 grade celsius, la mare între 11 și 13 grade celsius, iar la munte între 6 și 10 grade celsius. 

Cantitatile lunare de precipitatii vor depasi, in general, mediile climatologice, exceptand sud-estul si estul teritoriului, unde vor fi apropiate de normal. În București vor fi între 25 și 50 l/mp, la mare între 30 și 35, iar la munte între 30 și 60 l/mp.

În noiembrie, temperaturile aerului vor fi apropiate de mediile multianuale, iar in sud si sud-est sunt estimate valori peste cele normale.

În București vor fi între 3 și 7 grade celsius, la mare între 5 și 8 grade celsius, iar la munte între 0 și 5 grade celsius.

In centrul si nord-estul tarii sunt posibile cantitati de precipitatii peste mediile climatologice, in timp ce in sud vor fi, in general, deficitare.

În București vor fi între 30 și 60 l/mp, la mare între 20 și 45, la munte între 20 și 60 l/mp.

Cookies